Overweeg je een nieuwe vloer te plaatsen? Dan is een laminaatvloer misschien iets voor jou.

Brukom blog /

Overweeg je een nieuwe vloer te plaatsen? Dan is een laminaatvloer misschien iets voor jou.

Laatste update op


Wat is een laminaatvloer eigenlijk?

Een laminaatvloer is een vloer die bestaat uit verschillende lagen met als basis een watervaste, gelijmde HDF-plaat (High Density Fibre) Alle Balterio laminaatvloeren bestaan uit vier verschillende lagen:

uit wat bestaat een laminaatvloer

Een transparante, slijtvaste bovenlaag

Deze toplaag maakt je vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudchemicaliën. Ze bestaat uit verscheidene lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag is afgewerkt met een hout- of tegeltextuur/structuur waardoor de oppervlaktestructuur perfect in harmonie is met het dessin.

 

Een decor laag

Dit is de laag die de look van vloer bepaalt. De decor laag is een foto in zeer hoge resolutie van echt hout of keramische tegels, die met meest geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van een perfect dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegelimitatie buitengewoon echt en natuurlijk lijkt.

 

Een watervast gelijmde kernplaat van HDF

De kernplaat van HDF is de basis van een laminaatvloer. HDF betekent 'High Density Fibre Board', vezelplaat met hoge dichtheid. De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. Het is samengestelde houtvezelplaat die alle delen van de boom gebruikt. De plaat heeft een zeer homogene samenstelling en technische kenmerken. Deze is duurzaam, stabiel en vochtbestendig.

 

Een onderlaag

Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.

 

 

Voor- & nadelen van laminaat

Voordelen

- Ecolabel, betaalbaar met Ecocheques

Onze laminaatvloeren zijn drager van het Europees Ecolabel, waardoor u deze kan betalen met Ecocheques en dit tot 250€. Meer hierover leest u hier.

-  onderhoudsvriendelijk

Laminaatvloeren zijn heel onderhoudsvriendelijk, even een stofdoek of licht vochtige doek erover is voldoende om alles net te houden.

-  snelle en eenvoudige plaatsing

Laminaat plaatsen is heel eenvoudig. Wentel uw laminaatvloer in elkaar, laat de planken in elkaar vallen of druk ze simpelweg samen. Of u nu kiest voor ClickXpress of FitXpress, elk systeem garandeert een stevige en naadloze overgang.

- prachtige ontwerpen

Dankzij de nieuwste print technologieën zijn de mogelijkheden in designs werkelijk onbeperktJe vindt makkelijk de perfecte vloerbekledingsoplossing voor jouw interieur in het uitgebreide palet van kleuren en stijlen, moderne en traditionele ontwerpen, tegels en — brede, smalle of extra brede — planken.

- betaalbare vloer

Een laminaatvloer is budgetvriendelijk en gemakkelijk zelf te plaatsen. Zo worden de plaatsingskosten gereduceerd tot nul. Een degelijk laminaat kan je al vinden vanaf 15,95€ per m2 btw inclusief.

 

Nadelen

- krasbestendig tot een bepaald niveau

- voelt koud aan de voeten

Omdat deze vloer bestaat uit de toplaag melamine voelt deze eerder koud aan. Dit kan opgelost worden door plaatsing van vloerverwarming.

- geluidsoverdracht

Laminaatvloeren worden steeds zwevend geplaatst, waardoor het contact met sommige ondervloeren een sterk geluidsoverdracht kunnen geven. Bijvoorbeeld naaldhakken. Deze geluidsoverdracht kan drastisch naar beneden worden gehaald door gebruik van een geluiddempende ondervloer.

 

 

Soorten clicksystemen

We onderscheiden drie soorten clicksystemen voor een gemakkelijke installatie. Rol uw laminaatplanken in elkaar, druk ze gewoon samen of laat de planken in elkaar vallen. Alle drie systemen hebben hun voordeel.

 

ClickXpress

balterio laminaat clickXpress systeemZorgt voor een snelle plaatsing. Dit wentelsysteem laat de panelen gemakkelijk in elkaar wentelen, met een stevige, naadloze vloer als resultaat. Bij een verhuis kan deze laminaat opnieuw uit en in elkaar worden gezet. Ontdek hier onze collecties met het ClickXpress systeem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FITXPRESS®

Vertrouw gewoon op het FitXpress® fold-down installatiesysteem. De clip in de balterio legsysteem FitXpressplank zorgt ervoor dat de korte zijden onmiddellijk aan elkaar sluiten, wat resulteert in een naadloze en sterke verbinding. Het enige wat u nog moet doen is de vloerplanken op hun plaats drukken met de uiteinden. Bekijk hier onze collecties laminaat met het FitXpress systeem.

 

 

Verschillende afwerkingen van laminaat

Bij laminaatplanken met Panoramic Design® loopt het decor optisch door van de ene plank naar de andere, waardoor de indruk ontstaat dat de planken oneindig lang zijn.

 

balterio 3d wood effectHet nieuwe 3D Wood Effect benadrukt het natuurlijke reliëf van de houtnerven door de variaties in glansgraden van mat tot satijn en zijde.

  

balterio chrome zone

 De exclusieve Chromezone® technologie benadrukt de True to nature® touch door aan de nerven een glanzende uitstraling te geven.

 

 

 

De structuur van de toplaag past perfect met het onderliggende houtdecor en geeft u de indruk dat het een massief houten vloer is.

 

balteria sw cut rawPlanken met Saw Cut Raw-effect tonen een ruwe, diepe en authentieke oppervlaktestructuur van gezaagde houten planken. Dit laminaat ziet eruit en voelt als gebruikt hout met sporen van zaagsneden.

 

 

Kwaliteit

EN13329 De meeste van onze laminaatvloeren zijn drager van het de Europese Norm 15468. AC staat voor Abrasion Criteria (slijtage). Het cijfer geef aan voor welke toepassing het laminaat geschikt is. AC4 is geschikt voor intensief gebruik in woningen en normaal gebruik in commerciële ruimtes, zoals een winkel.

 

Indien u nog vragen heeft over laminaatvloeren, stel ze gerust via Facebook of via info@brukomtegel.be

U kan ook altijd een vrijblijvende afspraak maken met één van onze interieuradviseurs. Zij zullen jou helpen met samenstellen van jouw vloerproject.