Veelgestelde vragen

 Beurzen

Jullie staan op verschillende beurzen zoals Batibouw, BIS-beurs, Bouw & Reno? Kan ik gratis toegangskaarten verkrijgen?

Vermits de kaarten sterk gegeerd zijn is het best een email te sturen naar info@brukomtegel.be met vermelding welke beurs je wil bezoeken én het gewenste aantal toegangskaarten.

 

Hoe bereid ik mijn bezoek voor aan de showroom van Brukomtegel?

Wanneer is een gratis Virtual Reality beleving mogelijk? 

Brukomtegel wil jouw helpen bij de keuze van vloer- en wandtegels met een gratis VR beleving van jouw vloerproject. Zo kan je alvast rondwandelen in jouw toekomstige badkamer of andere ruimtes alvorens definitief te beslissen. Hiervoor breng je best zoveel mogelijk informatie mee over jouw project. 

 

Offerte

Wanneer betaal ik 21% of 6% Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW) in België?

Particulieren betalen steeds 21% BTW wanneer ze tegels of andere materialen aankopen in België. U betaalt slechts 6% BTW op twee voorwaarden:

* de werken vinden plaatst in uw privé woning die ouder is dan 10 jaar.

* de goederen (tegels, parket, etc)  worden geplaatst en gefactureerd via een geregistreerd aannemer.

De aannemer zal u de goederen en het werk factureren aan 6% BTW. Het verschil tussen 21% en 6% vordert hij terug via zijn BTW aangifte bij de overheid. Hier kan u controleren of een aannemer al dan niet geregistreerd is.

Brukomtegel heeft geen eigen plaatsingsdienst, maar werkt nauw samen met een vast netwerk van geregistreerde aannemers/plaatsers. Elke plaatser / aannemer die Brukomtegel doorgeeft heeft zijn specialiteit zoals badkamers, keukens, terrassen, parket, laminaat, natuursteen, op vloerverwarming, nieuwbouw, verbouwingen, etc.

De prijzen op brukomtegel.be zijn steeds vermeld inclusief 21% BTW.

Bedrijven of zelfstandigen met een ondernemingsnummer kopen de goederen (tegels, parket, laminaat, ect) steeds met 21% BTW. Deze BTW is al dan niet aftrekbaar in zoverre de goederen dienst doen in de professionele activiteit. Raadpleeg hiervoor uw boekhouder.

  

Hoeveel BTW betaal ik wanneer ik bestel vanuit Nederland of andere Europese landen?

Bent u een particulier, dan betaalt u 21% BTW voor al uw aankopen in België. Dit zijn de prijzen vermeld op brukomtegel.be

Bent u een BTW plichtige in uw land, dan kan u goederen (tegels, parket, laminaat, etc) aankopen zonder 21% BTW. Op dat moment maakt u gebruik van de  Intra Communautaire Verwerving regeling (ICV), waarbij u geen 21% BTW betaalt op de in Belgïe aangekochte goederen.

Opgelet! Hier dient een CRM vrachtbrief worden opgemaakt door Brukomtegel die dient als bewijs van vervoer tot buiten België.

 

Hoe bereken ik de juiste hoeveelheden tegels, natuursteen, parket of laminaat?

Je gaat verbouwen? Dan raadt Brukomtegel je aan om een plannetje te maken van de ruimte met de lengte, breedte, hoogte en eventueel insnijdingen. Ga je wandtegels plaatsen? Dan hebben we het aantal deuren, ramen, inspringen nodig om een juiste berekening te maken.

Bij nieuwbouw woningen of appartementen krijg je steeds een meetstaat van de architect. 

 

Bestelling plaatsen 

Hoe gebeurt de betaling in onze toonzaal?

  • Bancontact
  • Cash (met een maximum van 3000 euro) 
  • Ecocheques (met een maximum 250 euro per bestelling, per adres)

Dit kan enkel met producten aangeduid met het EU Ecolabel. De meeste fabrikanten van Brukomtegel werken wel degelijk met het EU Ecolabel.

 

Hoe gebeurt de betaling online

  • Bancontact
  • KBC/CBC Payment Button
  • Belfius Direct Net
  • Ing Home'Pay
  • Ideal
  • Visa 
  • Mastercard

 

Hoe lang kan mijn bestelling gratis worden bewaard?

Brukomtegel kan uw bestelling bewaren tot 12 maand na aankoop, gratis zonder extra bewaarkosten. Opgelet, dit moet wel bij de bestelling worden afgesproken met de interieuradviseur. Dit om ze logistiek optimaal te organiseren.

 

Leveringen en afhalen

Hoeveel kost een levering in België?

 

Dit is afhangelijk van de hoeveeld en afstand van uw bestelling.

 

Levert Brukomtegel ook in andere landen dan België?

Brukomtegel levert ook in Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

Gelieve ons een email te sturen naar info@brukomtegel.be met adresgegevens, zodat wij u snel een berekening kunnen maken van de transportkosten.

 

 

 

Wat moet je doen wanneer je een levering ontvangt?

Controleer uw goederen op eventuele breuken, juist aantal en referenties.

Gebreken dient u binnen de 48u na levering te melden via info@brukomtegel.be.

 

Wat met gebroken tegels, parket of natuursteen?

Onze transporten worden met zorg uitgevoerd, maar breuken bij levering kunnen altijd gebeuren. Controleer dus binnen de 48u na levering de volledige bestelling op breuken, juist aantal en referenties.

Zijn er breuken vastgesteld, vragen wij hiervan foto’s te mailen naar info@brukomtegel.be. Brukomtegel zal er alles aan doen om deze producten zo snel mogelijk om te ruilen.

 

Wat moet je doen wanneer je een bestelling afhaalt?

Controleer uw goederen op eventuele breuken, juist aantal en referenties.

De magazijnier helpt je hier graag bij.

Gebreken dienen onmiddellijk gemeld te worden. Brukomtegel zal er alles aan doen om uw bestelling correct af te handelen.    

  

Garantie

Hoe lang heb ik garantie op mijn product?

Brukomtegel werkt steeds met 1e keuze producten, tenzij uitdrukkelijk vermeld op de bestelbon.

De wettelijke garantie kan worden ingeroepen indien de non-conformiteit van de het geleverde goed wordt vastgesteld binnen de 2 jaar vanaf de levering ervan.

Meer info kan u nalezen op http://economie.fgov.be/nl/consument/Garantie/Wettelijke_garantie/#.WkuPvd_iaUk

Opgelet! De koper en plaatser zijn gehouden alle geleverde materialen te controleren op zichtbare gebreken alvorens tot plaatsing ervan over te gaan. Elke klacht na verwerking is onontvankelijk.

 

Na verkoop service

Kan ik overschotten teruggeven?

Teruggave overschotten van plaatsingsmaterialen zoals lijm, voegsel, siliconen, etc zijn mogelijk binnen de 30 dagen na afhaling of levering. De goederen dienen ongeopend en ongebruikt te zijn. Geen gedoe met een tegoedbon, het bedrag wordt u 100% terugbetaald via overschrijving. No questions asked!

Teruggave overschotten tegels, parket, laminaat, natuursteen wordt geval per geval bekeken. 90% wordt niet teruggenomen, tenzij er voldoende voorraad is van dezelfde referentie, tonaliteit, kaliber.

 

Na het voegen van mijn keramische tegels ligt er precies een witte sluier over. Wat moet ik doen?

Dit betekent dat het voegsel nog ‘letterlijk’ over jouw vloer ligt, o.a. mogelijk door het onvoldoende reinigen na het voegen. Maak gebruik van KF Lithofin Cementsluier verwijderaar

Opgelet: verwijder cementsluier steeds na het volledig drogen van de voegen. Wacht bij kleurvoegsels steeds ca. 3 weken alvorens te reinigen met veel water. Voorkom contact van de zure reiniger met zuurgevoelige oppervlakken zoals marmer, kalksteen, cementtegels, etc.

Bevochtig steeds vooraf de voegen alvorens het product toe te passen reinig bestaande vloeren eerst met Lithofin KF Intensiefreiniger voor het verwijderen van zeeplagen en vuil.

Indien voorgaande producten geen oplossing boden, kan u een afspraak maken voor een gratis thuisbezoek. We bekijken het probleem en trachten een zo goed mogelijk oplossing te bieden. Maak hier een afspraak.

 

Ik heb problemen met het onderhoud van mijn vloer of wandtegels?

Brukomtegel laat jou niet in de kou staan. Wij werken met professionele onderhouds-  en reinigingsproducten waarbij er meestal een oplossing kan worden geboden. Mail je onderhoudsprobleem naar info@brukomtegel.be en wij doen het nodige. Om het juiste advies te kunnen geven vragen wij om een aantal duidelijke foto’s toe te voegen.

 

Moet ik 6% of 21% BTW betalen?

U woning is ouder dan 10 jaar?

Dan kan genieten van 6% BTW wanneer u de materialen laat plaatsen door een geregistreerde aannemer die dan vloer- of wandtegels alsook de werkuren factureert aan 6% BTW.  De aannemer koopt dan zelf de materialen aan en betaalt 21% BTW die hij nadien terugvordert van de overheid.

Wanneer u zelf de materialen plaatst wordt steeds 21% BTW verrekend.

 

U woning is jonger dan 10 jaar?

Zowel de materialen als de werkuren wordt steeds 21% btw verrekend.

Meer informatie kan u hier nalezen: https://financien.belgium.be/nl/particulieren/woning/verbouwen