Parket onderhouden: do’s & don’ts

Brukom blog /

Parket onderhouden: do’s & don’ts

Laatste update op


 1. Eerst reinigen, dan eindafwerking

  WOCA Intensiefreiniger is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van houten oppervlakken, ongeacht de houtsoort en gekozen eindafwerking. Dit topproduct verwijdert efficiënt vuil, vet, zeep- en olieresiduen van het oppervlak. De reiniging vermindert oppervlaktespanningen in zowel nieuwe als uitgedroogde parket. Daardoor openen de poriën van het hout zich en neemt het jouw gekozen afwerkingsproduct veel beter op, zoals zeep, olie of lak.

 

 1. De juiste PH-waarde

  Bepaalde huishoudproducten hebben een te hoge pH-waarde en doen je parket verkleuren. Met name eikenhout is hiervoor erg gevoelig. Bij het gebruik van WOCA Intensiefreiniger is dit uitgesloten. Het is de ideale voorbereiding voor het onderhoud van jouw parket en voorkomt ongewenste resultaten.

 

 1. Geen zeepvlokken

  Zeepvlokken hebben geen gunstige invloed op hout. Het zijn ontvetters waardoor het hout gaat uitdrogen. Dat maakt het hout zwakker en vergroot het risico op barsten en kieren.

 

 1. Twee emmers

  Bij sterk vervuilde oppervlakken, raadt Brukomtegel aan om 2 emmers te gebruiken. 1 met de zeepmengeling en 1 met proper water om uw mop in uit te spoelen. Zo reinig je jouw parket altijd met een schone mop. Soms maken simpele trucjes een gigantisch verschil.

  

 1. Zichtbare voetafdrukken

  Soms blijven voetafdrukken zichtbaar op een pas gereinigde parketvloer. Meestal komt dit door een overmatige dosering van zeep. Daarom is de dosering van onze verschillende WOCA-zepen berekend om een perfecte structuur en kwaliteit te bekomen. Met andere woorden: volg het recept ;-)

  Om zichtbare voetafdrukken door overmatig zeepgebruik te verwijderen, reinig je jouw parketvloer éénmalig met zuiver water OF met WOCA Masterzeep.

 

 

 1. Geoliede parket: groot onderhoud

  Houten parketvloer dient op regelmatige tijdstippen grondig onderhouden te worden. Zeker wanneer een parket droog aanvoelt, is het tijd voor een Groot Onderhoud.

  Zoals steeds, begin je met WOCA Intensiefreiniger om alle vuil te verwijderen, de oppervlaktespanning te verminderen en de poriën van het hout te openen. Je parket oliën doe je vervolgens met WOCA Onderhoudsolie.

 2. Geoliede parketvloer: klein onderhoud

  WOCA Olie Conditioner is top qua onderhoudsgemak. De Conditioner combineert een efficiënte reiniging met een gelijktijdige oliebehandeling van het hout. De olie dringt diep in de poriën van het hout en vormt een matte beschermende laag. Door deze behandeling worden de tussenperiodes van het Groot Onderhoud verlengd. WOCA Olie Conditioner is een eenvoudig reinigingsmiddel en bereikt het beste resultaat in combinatie met de gekende WOCA Natuurzeep.

 3. Vinyl en vernis reinigen

  Een gelakte parketvloer onderhouden met huishoudelijk reinigingsmiddel is geen goed idee. Een reinigingsmiddel met een te hoge pH-waarde tast langzaam de toplaag van jouw parket aan. Hierdoor is je parket steeds minder en minder beschermd.

  Brukomtegel adviseert om WOCA Vinyl- en Vernisreiniger te gebruiken. Deze pH-neutrale zeep is speciaal ontwikkeld om vuil en vet efficiënt te verwijderen zonder de toplaag aan te tasten van jouw houten parketvloer.

 4. Vinyl en vernis polish

  WOCA Vinyl- en Vernis Polish vormt een extra beschermlaag en camoufleert kleine krasjes zonder de toplaag lak aan te tasten. De levensduur van de beschermlaag wordt zo verlengd.

  Voor elke nieuwe behandeling altijd eerst reinigen met WOCA Intensiefreiniger. Zo verwijder je de huidige laag WOCA Vinyl- en Vernis Polish, zodat er geen dikke laag opgebouwd wordt.

 

Koop HIER WOCA producten online

gratis levering vanaf €49,99

 

Vragen? Afspraak maken? Info over onze gratis Brukomtegel VR-experience? Contacteer ons HIER.