Kleurvariaties of V-waarden of bij keramische tegels

Brukom blog /

Kleurvariaties of V-waarden of bij keramische tegels

Laatste update op


Variaties in kleuren bij keramische tegels.

De term "kleurvariatie" is het verschil in kleur en/of oppervlak bij verschillende tegels van dezelfde soort. Kleurvariatie wordt uitgedrukt in een V-waarde van 1 tot en met 4.

Verschillen in de schakeringen van afzonderlijke tegels kunnen ertoe leiden dat ze er ongelijk uitzien wanneer u ze naast elkaar legt. Anderzijds zijn sterke variaties in schakering een pluspunt voor collecties die zijn geïnspireerd op natuurlijke materialen, zoals keramisch parket, keramisch natuursteen en blauwsteen.

Brukomtegel raadt je steeds aan tegels uit verschillende dozen door elkaar te plaatsen om ervoor te zorgen dat het afgewerkte oppervlak het optimale evenwicht tussen variabiliteit en homogeniteit behoudt.

Het spreekt vanzelf dat verwijzingen naar kleuren hier alleen als richtlijn worden gegeven. Het finale resultaat is uniek voor elk product uit ons gamma vloertegels en wandtegels.

 

VIER CATEGORIEËN KLEURVARIATIES AANGEDUID MET VERSCHILLEND SYMBOOL

 

V1 – Geen kleurvariatie

  

V2 - Lichte variatie

De kleur van de tegels is uniform met enige schakeringen in vergelijkbare tonen.

Deze zachte effecten van licht en schaduw op een oppervlak brengen de homogeniteit niet in gevaar, of het nu gaat om de natuurlijke korrel die kenmerkend is voor hout, de venen van marmer, de korrelige textuur van steen, de kenmerkende krassen van metaal, de sporen van beton of specifieke pleisterwerk-effecten.

 

V3 - Matige variatie

Het product heeft opzettelijk een matige variatie in de schaduwwerking, die het gevolg is van de oorspronkelijke textuur of de dooradering van de natuurlijke materialen. Bij bepaalde vloertegels en wandtegels is de matige variatie geproduceerd om vintage effecten, een verouderd uiterlijk of een bepaalde textuur te suggereren.

De collecties zijn bedoeld om de variatie en rijkdom van de natuur, de effecten van het verstrijken van de tijd of van het passeren van de mens weer te geven. Zo creëren we aantrekkelijke en evenwichtige resultaten voor elk project. Jouw vloertegels en wandtegels volgens jouw smaak.

 

 

V4 - Aanzienlijke variatie

kleurvariatie vier bij keramische tegels

De uitgesproken contrasten drukken de natuurlijke en culturele referenties uit die de collecties hebben geïnspireerd.

Luxueuze combinaties van hout, steen, marmer of opzettelijk “verouderde” grondstoffen, maken het effect van de sterke variatie in kleur zeer merkbaar, vooral bij grotere oppervlakken.