Brukom blog /

Trends - Keramisch Parket 2023

Laatste update op


Ga je aan de slag met keramisch parket? Geweldig! Ook in 2023 zijn er heel wat onmiskenbare trends. Bij Brukomtegel volgen we ze op de voet en zetten we ze graag even voor je op een rijtje.

 

Trend 1 l Indoor meets outdoor

 

Binnen en buiten versmelten steeds meer. Logisch, want je creëert er meer ruimte mee. Beide vloeien lopen naadloos in elkaar over en vormen één geheel. Met keramisch parket kan dit perfect. Binnen kies je dan voor een keramische tegel tussen de 6 mm en 1 cm dik. Buiten opteer je voor een tegel van 2 cm en kun je bij voorkeur voor keramische tegels met antislip kiezen. Wij adviseren R11, zodat slippertjes voorkomen worden.

 

 

 

Trend 2 l Houtlook met lange planken

 

Met keramisch parket kun je perfect een parketlook krijgen, terwijl je toch met keramische tegels werkt. Vandaag zien we heel wat vloeren met lange planken. Binnen worden lengtes tot 160 cm à 200 cm gebruikt. Buiten zien we vaak 30 x 180 cm. Met aangepast kleurvoegsel en een gerectificeerde uitvoering voor een plaatsing met een smalle voeg, komt deze vloer super natuurlijk over. Heel wat kleuren zijn mogelijk en vooral eik is populair. Kiezen voor keramisch parket, is opteren voor een duurzame en tijdloze vloer.

 

 

 

Trend 3 l Realistisch en Scandinavisch

 

De twee populairste stijlen? Heel wat mensen kiezen voor een natuurlijke parketlook. In het keramisch parket worden dan weinig knopen verwerkt. Op die manier past je keramische vloer zowat bij al je meubels. Deze trend komt overgewaaid uit Scandinavië, waar deze al jaren populair is. Toch liever net wat meer knopen en spinten? Geen probleem, ook deze trends is aan een opmars bezig in 2023.

 

 

Trend 4 l Keramische tegels aan de wanden

 

Keramisch parket is populair, maar we zien nu keramisch hout ook meer en meer als wanddecoratie gebruikt worden. Zowel indoor als outdoor zijn de mogelijkheden haast onbegrensd. Binnen kun je bijvoorbeeld met wandpanelen van 40x120 cm in de badkamer aan de slag. Het mooie van keramische tegels is dat ze 100% waterbestendig zijn en daardoor perfect tot hun recht komen in de badkamer.

Binnen en buiten zien we ook tegelplaten van 120x280 cm. Stevig uit de kluiten gewassen platen die gebruikt worden als mand of zelfs tegen de schuttingsmuur. Ze geven een wellness gevoel dat je moeilijk met andere materialen kunt bekomen.

 

Trend 5 l Decoreer de achterkant van je bed

 

De achterkant van je bed? Ook die kun je aanpakken met een keramisch parket. Ze geven een warme uitstraling aan je slaapkamer. Bovendien valt deze wand makkelijk te reinigen, wat wel handig is.

 

Trend 6 l Als spatwand in de keuken of badkamer


Je ziet het nog niet ontzettend vaak, maar keramisch parket komt ook perfect tot zijn recht als spatwand in de keuken. In een industriële keuken, zorgen ze voor een geweldig contrast. Deze spatwanden stralen warmte uit en breken daarmee het wat kille gevoel.

 

Trend 7 l Keramische stapstenen

 

Stapstenen met een parketlook? Wees maar zeker en met keramische tegels speel je het klaar. Deze tegels houden je voeten proper en zorgen ervoor dat je steeds op een veilige en nette manier naar je tuinhuis, zwembad of poolhouse kunt. Vooral lichte en donkere eik komen perfect tot hun recht in de tuin. Het merendeel van de stapstenen bestaat uit een 42x36x2 cm formaat. Wij raden ook steeds een antslip R11 aan. Deze medium antislip zorgt ervoor dat je op een veilige manier de keramische parketlook stapstenen kunt gebruiken.

 stapstenen_houtlook_keramisch_parket_terrastegels

stapstenen_houtlook

Ontdek de trends bij Brukomtegel

 

De nieuwste trends? Die ontdek je in de showroom van Brukomtegel. Wij zijn thuis in keramisch parket en onze adviseurs vertellen je graag over de nieuwste trends en mogelijkheden. Spring zeker eens binnen en kom inspiratie opdoen. Bij ons vind je een ruim gamma aan keramisch parket tegen betaalbare prijzen.

 

 Ontdek hier ons volledig gamma keramisch parket.