Terrastegel trends 2023

Brukom blog /

Terrastegel trends 2023

Laatste update op


Trends komen en gaan. Wil je je terras laten aanleggen of zelf aan de slag gaan, dan ben je vast benieuwd naar de terrastegel trends van 2023. Wij bij Brukomtegel volgen de trends op de voet, maar uiteraard vind je bij ons heel wat klassiekers op het vlak van terrastegels. Wij zetten de belangrijkste trends op het vlak van tegels graag voor je op een rijtje.

Trend 1 l Indoor meets outdoor

Een onmiskenbare terrastegel trend in 2023? Binnen en buiten die naadloos in elkaar overvloeien. De beleving van binnen wordt naar buiten gebracht en omgekeerd. Zo creëer je één harmonieus geheel.

Het concrete concept? Wel, dezelfde vloer binnen als buiten. Keramische tegels lenen zich daar overigens uitstekend toe. Want ze zijn niet enkel kleurbestendig, je kunt ze ook makkelijk onderhouden, zijn verkrijgbaar met antislip en stevig. Deze tegels kunnen tegen een stootje en dat kun je zowel binnen als buiten gebruiken.

Ga voor dezelfde tegels binnen als buiten, hetzelfde formaat en dezelfde kleur. Tegels die zich daarvoor lenen? De Havana bijvoorbeeld met parketlook of waarom niet de wat ruwere Belgium Black tegel. Stuk voor stuk keramische tegels die zowel binnen als buiten overtuigen. Houd er wel rekening mee dat je buiten voor een tegel van 2 cm dikte gaat, terwijl binnen 1 cm voldoende is. We raden je trouwens ook aan buiten voor antislip keramische tegels te opteren. 

 

terrastegels_keramisch_blauwsteen_60x60x2_cm

Trend 2 l XXL-vloeren

Groot, groter, grootst. De keramische tegels voor het terras zijn in 2023 flink uit de kluiten gewassen. Terrastegels van 120x120 cm of 100x100 cm vormen al lang geen uitzondering meer. Logisch, want ze maken je terras optisch groter en wie wil dat nu niet? Trouwens datzelfde formaat kan ook gemakkelijk binnen gebruikt worden.

terrastegels_betonlook_XXL_100x100x2_cm

Er zijn wel wat opties in dit formaat, denk maar aan fraai keramisch beton. Eerder een fan van keramisch parket? Wel, dan hebben we afmetingen van 30x120 cm tot 30x180 cm in ons aanbod. De terrastegel XXL zal je in het eerste geval weten te charmeren, terwijl zowel de Tortora als Miele mooi is als keramisch parket. Beide kunnen perfect zowel binnen als buiten gebruikt worden, wat dan weer mooi aansluit bij de eerste trend.

 

Trend 3 l Verouderde keramische tegels

Een oudere, authentieke of zelfs ietwat retro-look? Dat bereik je met verouderde keramische tegels. Deze tegels beschikken over een onregelmatige boord en doen het ook uitstekend als stapstenen. Deze tegels hebben meestal een formaat van 40 x 80 x 2 cm of 60 x 90 x 2 cm. Waarom deze verouderde tegels aan een opmars bezig zijn? Wel, omdat deze keramische terrastegels heel wat voordelen hebben:

  • De tegels zijn onderhoudsvriendelijk
  • Keramische tegels zijn kras- en vlekbestendig
  • Mos- en andere groene aanslag valt makkelijk te verwijderen
  • Deze tegels zijn verkrijgbaar met antislip
  • De tegels zijn kleurvast en verkleuren niet door de zon

Bij Brukomtegel vind je de verouderde keramische tegels alvast in drie kleuren: grijs, antraciet en beige. Bovendien kun je deze tegels makkelijk zelf plaatsen en mogen ze gerust onregelmatig verspreid liggen.

terrastegels_verouderde_randen

Trend 4 l Steeds stijlvoller

Het terras? Dat wordt steeds stijlvoller! Design vindt meer en meer zijn weg naar de tuin en dat merk je ook aan de terrastegels. De keramische betonlook speelt hier perfect op in. Hoe groter je deze tegel kiest, hoe designvoller. Bovendien kun je de look ook perfect doortrekken naar binnen.

Eigenlijk kunnen we hetzelfde zeggen over keramisch parket. Parket oogt luxueus en ook deze keramische terrastegels zijn zowel binnen als buiten bruikbaar.

 

Een andere blikvanger zijn ongetwijfeld patroontegels. Ze matchen misschien niet overal, maar kunnen wel voor een fijn contrast zorgen. Wij hebben ze in een 60x60x2 cm formaat.

terrastegels_patroontegels_voor_buiten_60x60x2_cm

Verder adviseren we bij Brukomtegel graag de natuursteenlook, de blauwsteenlook of terrazzo. Stuk voor stuk designvolle opties die altijd tot hun recht komen. Ze zijn verkrijgbaar in zowel warme kleuren (beige of greige) als koude kleuren (lichtgrijs tot antraciet). Let wel, zeer donkere kleuren zijn zeker geen terras trend in 2023. We geven het maar mee!

 

Kom de terrastrends ontdekken

Benieuwd naar de nieuwste trends voor je terras of wil je ze in onze showroom komen ontdekken? Kom zeker eens langs. Onze adviseurs staan met raad en daad klaar en stellen je graag de nieuwste trends op het vlak van keramische tegels voor.

Ontdek hier ons volledig aanbod terrastegels.