Renteloos lenen via de Vlaamse overheid voor keramische tegels, parket, laminaat.

Brukom blog /

Renteloos lenen via de Vlaamse overheid voor keramische tegels, parket, laminaat.

Laatste update op


Renteloos lenen voor verbouwingen als het leggen van nieuw parket, laminaat of het plaatsen van keramische tegels en wandtegels? Het kan, mits er enkele voorwaarden gerespecteerd worden. We geven bij Brukomtegel graag wat meer duiding.

 

Nieuwe badkamertegels, een complete keukenrenovatie met keramische parket of een ander verbouwing? De Vlaamse overheid geeft je een renteloze lening via de Mijn VerbouwLening. Een nieuw initiatief om sterk verouderde woningen energiezuiniger te maken. Heel wat gezinnen komen in aanmerking om een bedrag tot 60.000 euro renteloos te lenen. Deze lening komt in de plaats van de Energielening en de Energielening+.

 

Wie komt in aanmerking voor de Mijn VerbouwLening?

 

Maar liefst 5 groepen mensen komen in aanmerking :

 

  • Eigenaars-bewoners uit de laagste inkomenscategorie en de middenklasse. Voor een alleenstaande is het maximale bruto inkomen 46.170 euro. Een alleenstaande met 1 persoon ten laste of koppel zonder persoon ten laste: € 65.960. Per persoon ten laste komt er nog eens 3.700 euro bij.
  • De particuliere verhuurder die verhuurt via een sociaal verhuurkantoor. Ook geconventioneerde verhuur waarbij het pand onder de marktprijs wordt verhuurd komt in aanmerking.
  • Mensen die een woning verwerven via erfenis of schenking.
  • Coöperatieve vennootschappen en niet-commerciële instellingen.
  • Verenigingen van mede-eigenaars van gebouwen.

 

Kortom, het gaat om een grote groep mensen die aan de slag kunnen met nieuwe keramische tegels, badkamertegels, laminaat, parket en meer. Zowat 61% van de Vlaamse gezinnen zou aanspraak kunnen maken op deze lening. Let wel, de verbouwingen mogen enkel gebeuren aan woningen en appartementen gelegen in Vlaanderen en die minstens 15 jaar oud zijn.

 

Welke verbouwingen komen in aanmerking?

 

Vernieuwen van bestaande sanitaire toestellen kan perfect. Zo kun je dus perfect nieuwe tegels laten plaatsen. Denk maar aan muurtegels of wandtegels voor in de badkamer. Eigenlijk komen zowat alle mogelijke verbouwingen in aanmerking. Trouwens ook wanneer je zelf de werken aan elektriciteit, sanitair of binnenrenovatie uitvoert, kun je de premie aanvragen.

 

Het minimale uit te lenen bedrag is 1.250 euro en het maximum 60.000. De looptijd bedraagt maximaal 25 jaar. Zolang de wettelijke rente onder de 3 procent blijft, is de nulrente gegarandeerd. Wanneer de wettelijke rente stijgt boven dit percentage, dan stijgt ook de interest op de Mijn VerbouwLening.

 

Een lening aanvragen?

 

Ben je toe aan nieuw parket, laminaat of wil je je badkamer aanpakken met nieuwe keramische tegels? De lening kan aangevraagd worden tot eind 2026 via het energiehuis in je gemeente. Heb je je lening vast, weet dan dat je bij Brukomtegel terecht kan voor al je tegels, parket, laminaat en meer.