Plinten voor parket en laminaat.

Brukom blog /

Plinten voor parket en laminaat.

Laatste update op


Plinten Troef!

Bij parket en laminaat vloeren horen plinten. Om de overgang tussen muur en vloer strak af te werken en om je wand te beschermen. Omdat ze nodig zijn én om je interieur te verrijken. Laat je inspireren door verschillende stijlen om met jouw Brukomtegel plinten je interieur de finishing touch te geven die het verdient.

De vele mogelijkheden kan je onderverdelen in drie categorieën:

 

Plint benadrukt je vloer

parketplint

Plint en vloer in dezelfde kleur/afwerking? Dan accentueer je je vloer en “verleng” je hem op de muur. Zo lijkt je ruimte groter. Voor de meeste vloeren zijn bijpassende plinten voorhanden.

 

Plint benadrukt je muur

In het uitgebreide assortiment van Brukomtegel vind je een scala aan plinten met een verschillende afwerking. Van minimalistisch strak tot herenhuis-klassiek! Er zitten er zeker bij die hand in hand gaan met jouw muur. Ook in dit geval lijkt je ruimte optisch groter.

Als je 100% exact dezelfde afwerking wilt als je geschilderde muur, kies je voor schilderplinten. Deze hebben reeds een laag primer en kan je meteen in de gewenste kleur overschilderen. Bovendien zijn schilderplinten budgetvriendelijk en eenvoudig te plaatsen. Bekijk hier ons gamma schilderplinten.

schilderplint

Plint contrasteert

schilderplint met contrast

Om definitie aan te brengen in een kamer, gebruik je plinten die met muur en vloer contrasteren. Sterke contrasten helpen om grote ruimtes knusser te maken. Met toon-op-toon plinten breng je dan weer een aangename balans in je kamer. Voor totale kleurvrijheid kies je ook hier voor schilderplinten.

Voor hoge ruimtes, zoals in herenhuizen bijvoorbeeld, gebruik je best hogere plinten. Ze laten de kamer intiemer lijken.

soorten_schilderplinten

 

In elk geval staat jouw Brukomtegel interieuradviseur steeds klaar om je persoonlijk advies te geven bij het kiezen van plinten voor jouw vloer- of muurbekleding. Contacteer ons hier voor een vrijblijvende afspraak met één van medewerkers.