Blog /

Japanse stapstenen met keramische tegels van 2cm dik

Geplaatst op


Japanse stapstenen in jouw tuin.

Stenen zijn één van de belangrijkste elementen in een Japanse tuin. Vereerd sinds de oudheid en de ruggengraat van de hele tuin, in balans en harmonie met hun omgeving.

terrastegels 2cm dik

De tuin wordt een ruimte met eigen waarden, een plek voor meditatie en eenvoud.

Volgens de traditie moeten de stenen met zorg worden gekozen zodat ze het karakter van jouw tuin respecteren. Dan bieden ze bezoekers een begeleid pad langs de plekken vanwaar het uitzicht op je tuin het mooiste is.

Ook vandaag kunnen Japanse stapstenen dus een ideale, harmonieuze oplossing zijn voor wandelpaden, pergola’s of BBQ-plaatsen in privétuinen.

De technische en esthetische kwaliteiten van keramische tegels maken deze ideaal voor het ontwerp van jouw stapstenenpad. Onderhoudsvriendelijk, kras- en vlekbestendig, ongelofelijk veel mogelijkheden qua kleur, formaat en afwerking.

 

Japanse stapstenen plaatsen

Eerst bereken je het aantal stappen dat nodig is voor het pad. Vervolgens plaats je de keramische tegels op gelijke afstand over het hele traject. Uniformiteit is hier zeer belangrijk.

keramische terrastegels

Om de stabiliteit te garanderen is het raadzaam om een gat te graven van 5cm tot 8cm diep. Vervolgens vul je dat met fijn grind tot 2cm onder de rand — dat is de dikte van je gekozen tegel. Dan de tegels waterpas plaatsen en stevig aandrukken.

Je stapstenen mogen niet hoger zijn dan het niveau van het gazon. Zo vermijd je beschadigingen wanneer je de grasmaaier gebruikt.

Ontdek hier ons aanbod keramische terrastegels die kunnen gebruikt worden als Japanse stapstenen.