Maak jouw geolied parket winterklaar!

Brukom blog /

Maak jouw geolied parket winterklaar!

Laatste update op


Voor het onderhouden van een geoliede parketvloer in de winter met WOCA Oil Refreshing Soap, volg je enkele stappen om ervoor te zorgen dat de vloer goed wordt verzorgd en beschermd tegen de elementen. Het gebruik van een olie-verfrissende zeep kan helpen om de natuurlijke oliën in het hout aan te vullen en tegelijkertijd het oppervlak schoon te maken. Hieronder volgen de stappen die je kunt nemen voor het winteronderhoud van een geolied parket.

 

Benodigdheden:

  • WOCA Oil Refreshing Soap
  • Een emmer water
  • Een dweil of mop
  • Katoenen doeken
 

Instructies:

1.  Voorbereiding

Verwijder stof, vuil en losse deeltjes van de vloer met een zachte bezem of stofzuiger. Zorg ervoor dat de vloer droog is voordat je begint met de behandeling.

 

2.  Mengen van de Zeep

Meng de WOCA Oil Refreshing Soap met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Over het algemeen is de mengverhouding 1:40, dat wil zeggen 1 deel zeep op 40 delen water.

 

3.  Aanbrengen van de Zeep

Doop een goed uitgewrongen mop of dweil in de zeepoplossing en veeg de vloer gelijkmatig. Laat de zeepoplossing enkele minuten intrekken om het vuil los te maken.

 

4.  Schrobben (Indien Nodig)

Voor zeer vuile gebieden, schrob zachtjes met een borstel of een pad om het vuil los te maken.Vermijd het gebruik van schurende materialen die de olieafwerking kunnen beschadigen.

 

5.  Naspoelen

Nadat de zeep is aangebracht, ga je over de vloer met een schone, uitgewrongen mop of dweil om overtollige zeep en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen water op de vloer achterblijft; dit kan waterschade veroorzaken.

 

6.  Droging

Laat de vloer volledig drogen voordat je hem weer in gebruik neemt. Het drogen kan enkele uren duren, afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte.

 

BELANGRIJK: Voor zowel de gezondheid van uw parket als uzelf, dient de luchtvochtigheid in uw huis tussen de 45% en 65% te liggen. Een luchtbevochtiger is aan te bevelen.

 

Extra Tips:

  •  Frequentie: Voer deze behandeling regelmatig uit, vooral in de winter, om de vloer te beschermen tegen zout, vocht en vuil dat van buitenaf wordt binnengebracht.
  • Onderhoudsolie: Overweeg periodiek een onderhoudsolie aan te brengen om de beschermende olieafwerking van de vloer te behouden en te vernieuwen.
  • Temperatuur: Zorg ervoor dat de ruimte goed verwarmd is tijdens het aanbrengen van de zeep en het drogen; lage temperaturen kunnen het droogproces vertragen.

Dit onderhoud met WOCA Oil Refreshing Soap zal helpen om je geoliede parketvloer er mooi en gezond uit te laten zien, en hem te beschermen tegen de harde winterse omstandigheden. 

Meer informatie kan u altijd vinden op: https://wocadenmark.com/be-nl/product/oil-refreshing-soap/

Koop hier uw producten aan: