Brukom blog /

Tegels met schubben ?

Laatste update op


Tegels met schubben! Deze keramische wandtegels, geïnspireerd op handgemaakte Marokkaanse tegeltjes, zijn dé nieuwste tegeltrend.

Keramische wandtegels in felle kleuren en met een heerlijk fris visschubbenpatroon zijn een duidelijke trend voor 2018. Ze worden meestal geplaatst als accent in badkamer, toilet, keuken of in commerciële ruimtes zoals restaurants. Deze tegels zijn gemaakt op basis van een witte pasta waardoor de kleuren zeer levendig zijn.

Handgemaakte Marokkaanse Zelliges zijn niet helemaal vet- en vochtbestendig. Keramische Zelliges daarentegen zijn 100% ondoordringbaar. Ideaal voor tussen de keukenkasten of in vochtige ruimtes vanwege het voorbeeldige onderhoudsgemak.

zeemeermin keramische tegels

Binnenmuren

In zuiderse landen zie je deze tegels wel eens buiten geplaatst. Brukomtegel raadt echter af om deze tegels in onze noordelijke contreien buiten te plaatsen. Nog een belangrijke: als vloertegel zijn ze niet geschikt. Omdat ze geen “full body” keramische tegels zijn, zijn ze niet stevig genoeg om als vloertegel aan onze kwaliteitseisen te voldoen.

 zeemeermin tegels

Deze keramische wandtegels met schubben hebben we bij Brukomtegel in 6 kleuren opgenomen in onze collectie. Olijfgroen en turquoise zijn de opvallendste. Daarnaast bieden we ook wit, pastel, grijs en zachtblauw aan.

Ontdek hier het volledige gamma >>