Groene tegels: een stukje natuur in huis

Brukom blog /

Groene tegels: een stukje natuur in huis

Laatste update op


Groene tegels in de badkamer of in de keuken? Groen is terug!

Groene wandtegels of vloertegels gewaagd? Nee hoor, groene tegels zijn trendy, helemaal terug en kunnen perfect in de badkamer, keuken of woonkamer. Groene wandtegels in de badkamer of als spatwand in de keuken komen veelvuldig voor. Ben je niet te vinden voor groen als overheersende kleur? Gebruik een groene tegel als accentkleur. Groen als vloertegel? Dit kan perfect in keramisch metaal, als patroontegel of met een natuursteen look. Je waant je in een badhuis.

groene_tegels_munt_kleur

 

Trouwens je hoeft je niet te beperken tot één soort groen, de kleur is er in heel wat varianten. Denk maar aan muntgroen, olijfgroen, botanisch groen of smaragdgroen.

turquoise_mozaïek

Groene wandtegels

Wandtegels zijn er in verschillende formaten. Kleine groene wandtegels komen het best tot hun recht in een fellere kleur, terwijl grote XXL-tegels perfect matchen in je badkamer. De formaten aan tegels zijn heel uitlopend. De kleinste is zo’n 10x10 cm, terwijl de grotere tegels makkelijk 160x340 cm halen. Maar niet enkel in de formaten is er een ruime keuze, ook de kleur kent heel wat schakeringen. Van zeer licht groen tot zeer donker.

groene_wantegels_koop_je_bij_brukomtegel

De populairste groene tegels momenteel? Wel de keramische zelliges in langwerpige vorm vliegen de deur uit. Je kunt deze tegels recht plaatsen, maar in visgraatpatroon geven ze nog iets extra’s aan je ruimte. Ook de kleinere zeshoekige wandtegels zijn momenteel super populair. In een fellere kleur groen geven ze een instant Mediterraans gevoel.

 

 

 

Groene vloertegels

Niet enkel als wandtegel komen groene tegels tot hun recht, ook als vloertegel is deze kleur perfect geschikt. Het merendeel van de tegels hebben een keramische metaal look of een natuursteen look, maar ook patroontegels zijn mogelijk. Elke ruimte kan ingericht en voorzien worden van groene tegels. We zien ze echter het meest opduiken in badkamers, als spatwand in de keuken of in commerciële ruimtes. Groene tegels kunnen zeker wat extra cachet geven aan je zaak. 

 groene_tegels_metaal_koop_je_bij_Brukomtegel

Wat zeggen onze interieuradviseurs?

Er zijn makkelijkere kleuren om mee te werken dan groen, maar de resultaten zijn vaak verbluffend. Met groene tegels haal je de natuur een stukje binnen en dat is zeker een trend. Overdrijf niet met je groene tegels, maar zet deze kleur tegels strategisch in als accentkleur of om een natuurlijk, zomers gevoel te scheppen. Groene wandtegels komen het best tot hun recht als accentkleur. Een badkamerwand in het olijfgroen is ronduit prachtig en ook als spatwand in de keuken kan muntkleurig groen wonderen doen. Ben je niet zeker, probeer dan eerst een klein stukje alvorens je alles betegeld.

In welk interieur komen groene tegels tot hun recht.

Groene tegels worden meestal gebruikt om een ruimte een extra touch te geven. Zeker als wandtegel in de badkamer of spatwand in de keuken komen ze perfect tot hun recht. Een waaghals of zeker van je stuk? Ga voor een groene vloertegel.

groene_vloertegels_visgraat

Benieuwd naar ons aanbod Groene tegels?

Bekijk collectie

Nood aan nuttige tips?

Maak een afspraak voor gratis advies

Neem contact op