Gerectificeerde tegels? Si signori!

Brukom blog /

Gerectificeerde tegels? Si signori!

Laatste update op


Vloertegels en muurtegels kopen? Dan kom je ongetwijfeld de term “gerectificeerde tegels” tegen. Eigenlijk geen correct Nederlands woord maar ondertussen uitgegroeid tot een vakterm in de tegel business. Gerectificeerd komt van het Italiaanse rettificato, wat “gecorrigeerd” betekent.

Gerectificeerde tegels kan je plaatsen met een kleinere voeg (>2mm). Kleinere voegen blijven langer proper en creëren een meer minimalistische en exclusieve look in jouw ruimte. Fabrikanten duiden gerectificeerde tegels meestal aan met RTT of Rett.

 

Zelf plaatsen

Gerectificeerde tegels plaats je met een voeg van 1 á 2mm. Dat is minder dan bij niet-gerectificeerde tegels maar let wel op: ze zijn niet geschikt om “koud” (zonder voeg) te plaatsen. Gebruik hiervoor tegelkruisjes voor een gemakkelijke plaatsing.

Een gladde ondergrond is nog een vereiste om gerectificeerde tegels correct zelf te plaatsen.

 

Laten plaatsen

Liever een professional die jouw tegels komt leggen? Contacteer Brukomtegel vrijblijvend.

 

Gerectificeerde tegels kopen

Gerectifieerde tegelJe herkent alle gerectificeerde tegels
in ons aanbod aan dit icoontje.

.

.

Kom langs in onze showroom en ontdek er onze ruime collectie vloertegels en muurtegels. De Brukomtegel interieuradviseurs helpen je graag verder met gespecialiseerd advies. Zij overlopen ook in detail samen met jou een eventuele (en uiteraard vrijblijvende) prijsofferte.

Wie twijfelt kan zijn favoriete gerectificeerde tegels levensecht uitproberen met de Brukomtegel Virtual Reality experience!

 

Maak hier een afspraak