De perfecte tegeldragers vindt je bij brukomtegel!

Brukom blog /

De perfecte tegeldragers vindt je bij brukomtegel!

Laatste update op


Een perfect aangelegd terras uit hout of met (keramische) tegels? Dan zijn kwalitatieve tegeldragers essentieel. Zeker ook wanneer je een dakterras gaat aanleggen zijn tegeldragers essentieel. Ze zorgen voor egale en stabiele ondergrond. Bovendien schep je onder de tegels een ruimte, perfect voor leidingen en kabels.

 

Waar zit de meerwaarde van een tegeldrager?

Niet bij elk terras vormen tegeldragers een meerwaarde, maar er zijn wel een aantal situaties waarbij kwalitatieve tegeldragers wel degelijk een verschil maken:

 

  • Tegeldragers hebben vooral nut bij een dakterras. Door de tegeldragers krijg je een mooi en stabiel terras zonder verschillen.
  • Tegeldragers zorgen voor ruimte onder de tegels, waardoor je leidingen en kabels kunt leggen. Ook de waterdichting blijft op deze manier perfect bereikbaar.
  • De regelbare tegeldragers reduceren ook het gewicht, wat belangrijk kan zijn bij een balkon.
  • Met tegeldragers kan je voor keramische tegels op je terras of balkon gaan.

 tegeldrager_solidor_terrastegels

De terrasdragers van Solidor, het merk waar we bij Brukomtegel mee werken, behoort tot de top. Deze tegeldragers garanderen een snelle plaatsing en zijn ook onmiddellijk beloopbaar. Deze tegeldragers komen perfect tot hun recht op een dakterras en/of balkon. Er zijn zowel vaste als regelbare terrasdragers en dit tot wel een meter hoog. Zelfs grote hoogteverschillen kunnen zo overwonnen worden. Solidor staat garant voor duurzaam materiaal dat bovendien herbruikbaar is.

 

Een ander groot pluspunt van tegeldragers is dat het water makkelijker afgevoerd kan worden. Door te werken met open voegen, krijg je eigenlijk een waterdoorlatend terras en kan het water onder de tegels weglopen. Barstende tegels door aanvriezen, wordt zo voorkomen.

 

Een aandachtspunt bij tegeldragers

Hoewel (kunststof) tegeldragers dus duidelijk een meerwaarde hebben, kan je ze niet combineren met dunne tegels. Deze kunnen immers breken bij een bepaalde belasting. De minimumdikte van een terrastegel moet dan ook zo’n 18 mm zijn. Hoe groter de tegel, hoe dikker deze moet zijn.

 

We vertellen je er graag meer over

Meer weten over de mogelijkheden van de terrasdragers en/of ze combineren met de juiste tegels? Bij Brukomtegel hebben we de nodige kennis in huis. We helpen je dan ook graag met het inrichten van je balkon of dakterras. Ontdek ook zeker de mogelijkheden van het modulaire gamma van Solidor.

Bekijk hier alvast ons gamma tegeldragers.