Na plaatsing ligt er een soort witte waas op de keramische tegels.

Brukom blog /

Na plaatsing ligt er een soort witte waas op de keramische tegels.

Laatste update op


Cementsluier verwijderen.

Keramische tegels hebben als voordeel onderhoudsvriendelijk, kras- en vlekbestendig te zijn. Maar na het voegen kan er een soort waas of witte sluier liggen op de tegels.

Deze sluier moet je verwijderen zodra de voegen volledig zijn gedroogd. Zoniet kunnen 'vlekken' in de sluier dringen en dit zelfs jaren na de plaatsing.

Een voorbeeld: Op een keramische tegel die niet ontsluierd is geweest mors je eens cola of wijn en er blijft een 'vlek' op de keramische tegel achter. De werkelijkheid is dat er geen cola of wijn in de keramische tegel is ingedrongen, maar als het ware opgezogen wordt door de cement die op de tegel ligt. Schuren met water of detergenten geeft meestal geen of weinig resultaat. Enkel reinigen met cementsluier verwijderaar is dé oplossing.

Brukomtegel adviseert om na plaatsing de cementsluier te verwijderen (laat wel de voegen eerst 3 a 4 weken drogen en uitharden).

 

REINIGEN

Lithofin KF Cementsluier verwijderaar

Sterk actieve reiniger met speciale zuren voor het verwijderen van de cementsluier - veilig voor tegel én voegwerk - geurloos en milieuvriendelijk

Koop hier uw product: Lithofin KF Cementsluier verwijderaar

 

Bekijk hier hoe u het witte waas van cementsluier handmatig kan verwijderen:

Dit kan ook machinaal gebeuren:

 

Heeft u andere vragen i.vm. het onderhoud, reinigen en beschermen van uw binnen- of buitenvloer, stel hier uw vraag aan Brukomtegel.