Auto-leveling tegels de toekomst?

Brukom blog /

Auto-leveling tegels de toekomst?

Laatste update op


Auto-leveling is een nieuwe technologie waarbij keramische tegelplaten worden geproduceerd zodat ze zichzelf gaan aanpassen aan de ondervloer.

Deze Continua+ technologie is een revolutionair systeem dat droge grondstoffen verbindt onder zeer hoge druk, waarbij platen worden vervaardigd die zowel technisch hoogstaand zijn als uitzonderlijk esthetisch. Door het mengen van zeer stabiele en harde kunststof grondstoffen in combinatie met de traditionele keramische grondstoffen verkrijgen we een uitzonderlijke kwaliteit met een zeer geringe dikte van 7mm.

Een hoge mate van elasticiteit, waardoor de planken zich als het ware aanpassen aan de ondergrond. Eenmaal geplaatst hebben ze dezelfde eigenschappen als een keramische tegel met normale dikte.

Auto_leveling_tegels

Voordeel is dat de tegels minder wegen (ook in extra grote formaten), wat de plaatsing gemakkelijker maakt. De tegels worden geplaatst zoals alle andere tegels met flexibele tegellijm, behalve heb je geen afstandshouders nodig voor een perfecte plaatsing. De tegels passen zichzelf aan de ondervloer. Ook worden er minder grondstoffen verbruikt door de geringe dikte van 0.7cm, dus beter voor het milieu.

Formaten van deze tegels zijn meestal zeer groot, maar ook traditionele formaten komen aan bod. Zo is het grootste formaat tot heden 320x160cm en het kleinste 60x60cm. Auto-leveling tegels worden gemaakt in de vier soorten keramische tegels: houtlook, betonlook, natuursteen look en blauwsteen look. Deze Auto-leveling tegels kunnen zowel worden gebruikt als wandtegel en als vloertegel.  

Natuurlijk kunnen deze tegels worden geplaatst op vloerverwarming, mits gebruik van de juiste materialen zoals een hoge kwaliteit flexibele tegellijm én een ontkoppelingsmat.

Onderhoud van deze Auto-leveling tegels is identiek aan deze van de gewone keramische tegels omdat de eigenschappen dezelfde zijn. Deze tegels zijn onderhoudsvriendelijk, kras- & vlekbestendig.

 

Keramische tegelplaten zijn geproduceerd met grondstoffen die sterk en flexibel zijn.auto_leveling_tegels

De tegels nemen het niveau aan van de ondervloer, zelfs is de oppervlakte niet perfect.

auto_leveling_tegels

Plaatsing van deze Auto-leveling tegels is gemakkelijk en dit zonder afstandshouders.

 

Ontdek hier ons gamma Auto-Leveling tegels

 

Aanpassing blog 25/03/2020

Door constante innovatie is een ontkoppelingsmat SC niet meer nodig bij gebruik van deze hoogwaardige poederlijm Omnicol PL200, zo bespaart u -+ 20€ / m2

 

PL200 Omnicol - Zeer hoog flexibele S2 poedertegellijm.

  • Jonge cementdekvloeren.
  • Beton 28 dagen i.p.v. 90 dagen.
  • Kan de buttering-floating methode vervangen.
  • Kan de ontkoppelingsmat vervangen.
  • Binnen - buiten, vloer - wand.
  • Classificatie conform EN 12004: C2TE S2 > 5 mm conform EN 12002

Verbruik: Minimaal 3,5 kg per m², (lijmkam 8x8x8 mm) afhankelijk van ondergrond en soort van tegel.

Meer informatie kan u aanvragen via info@brukomtegel.be