keramisch_parket

Brukom blog /

Alles weten over keramisch parket?

Laatste update op


Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is een tegelvloer met een houtlook. Het lijkt dus op een houtenvloer. De tegelvloer is onderhoudsvriendelijker dan een echt houten vloer. Een ander voordeel is dat vloerverwarming mogelijk is bij keramisch parket, hetzij mits aangepaste plaatsingsvoorschriften.

Dit keramisch parket ofwel houtlook tegels hebben een unieke uitstraling, de huidige technologieën maken het mogelijk om nerven en knoesten in de tegels te verwerken. Met het parket formaat geeft het nog beter de ‘houten vloer’ uitstraling weer. De perfecte houtlook tegels worden verwerkt met een bijhorende kleur voeg zodat het een geheel lijkt.

keramisch_parket_houtlook_tegel

De treffende gelijkenis dankt keramisch parket aan het oppervlak van de tegel waarin naast een print ook een voelbare houtstructuur is aangebracht. Hierdoor heeft de tegels meer gelijkenissen met hout dan bijvoorbeeld laminaat, dat een glad oppervlak heeft.

Het leuk aan keramisch parket is dat er ook kleuren kunnen worden gerealiseerd die met echt hout niet zomaar gemaakt kunnen worden. Vanzelfsprekend is dat ook de natuurlijke kleuren kunnen worden nagebootst maar ook de kleuren grijs en zwart worden gebruikt voor keramisch parket.

 

Waar worden keramische tegels geplaatst ?

Als één materiaal unaniem naar voren komt als dé typische badkamervloer, dan is het de keramische tegel. Je vloer mag zelfs onder water staan, geen enkel probleem. Dus mits een goede plaatsing, waterdichting en afvoer, kan je ook tegels plaatsen in je douche.

keramisch_parket

Ook qua onderhoud is keramiek gemakkelijk: Ervaring leert ons dat soms kalkaanslag van de waterdruppels hardnekkige vlekken zijn. Bij houtlook tegels kan je met eenvoudige producten, zoals azijn de tegels reinigen. Er is amper onderhoud aan. Keramische tegels zijn bovendien helemaal niet poreus, dus kan er geen vocht , noch vuil doordringen.

Binnen het gamma van keramische tegels primeert op dit moment het keramisch parket. Zo combineer je de look van parket met de voordelen van een keramische tegel. Zelfs de afmetingen zijn identiek. Deze vloeren zijn op dit moment enorm populair, zeker in de badkamer. Maar ook als wandbekleding voor bijvoorbeeld een accentmuur.

De keramische tegel lijkt trouwens meer en meer op originele parket. De kwaliteit gaat er enorm op vooruit. Je ziet bijna het verschil niet meer met parket. In de badkamer zien we een duidelijke opmars van grote tegels. Deze formaten zijn populair omdat er een minimum aan voegen overblijft.

 

De woonkamer/keuken ligt in de hedendaagse woningen in elkaars verlangde. Het verkleint de ruimte om 2 materialen te gebruiken in 1 ruimte.

Vele mensen wensen parket in de woonkamer maar onderhoud houdt velen tegen.

Parketimitatie biedt hier een oplossing. De tegel is onderhoudsvriendelijk en kan doorgelegd worden in de keuken.

De woning zal strakker ogen, de lengte in de tegels zal de ruimte nog vergtoten. De gezelligheid, warmte in uitstraling van het keramisch parket zal zijn doen niet missen. De tegels nu tot lengte van 2 meter geven een zeer natuurlijke weergave van het geïmiteerde.

Parket wordt geïmiteerd van zowel eik, notelaar of wengé.

keramisch_parket_wengé

Ook door de implementatie van noesten en nerven in het keramisch parket kan zowel een strakke, moderne als een klassieke, Engelse stijl keramisch parket bekomen worden.