Akoestische panelen: Design panelen in de lift

Brukom blog /

Akoestische panelen: Design panelen in de lift

Laatste update op


De meerwaarde van akoestische panelen

 

Isoleren zit al jaren in de lift, maar akoestische isolatie komt daarbij veel minder aan bod. Nochtans kunnen de juiste wandpanelen en scheidingswanden voor heel wat meer levenscomfort zorgen. Bovendien demp je met akoestische isolatie vaak ook de hinder voor buren en geniet je in heel wat ruimtes van een betere akoestiek.

 akoestische_panelen_eik

De voordelen van akoestische isolatie

 

Aan het plaatsen van scheidingswanden in de woonkamer, badkamer, hobbykamer of andere kamers zijn heel wat voordelen verbonden. Zeker als je kiest voor akoestische panelen. Niet enkel kun je er storende geluiden van buiten mee dempen, ook de binnenakoestiek gaat erop vooruit. Wij zetten even kort wat voordelen van akoestiek panelen voor je op een rijtje:

 

  • Je geniet van een veel aangenamer geluid in de geïsoleerde ruimte. Het geluid wordt ook beter waargenomen.
  • De verstaanbaarheid vergroot, waardoor er minder luid gepraat hoeft te worden.
  • De geluidsoverlast wordt beperkt. Zeker met luide buren of voorbijrazend verkeer, geen overbodige luxe.
  • Een betere akoestiek zorgt voor een betere en warmere sfeer.

 akoestische_panelen

Waar zit het verschil tussen geluidsisolatie en akoestische isolatie?

 

Beide termen worden al eens door elkaar geklutst, maar er is wel degelijk een verschil. Geluidsisolatie dient echt om storende geluiden buiten te houden, terwijl akoestische panelen ervoor zorgen dat geluid in een ruimte optimaal wordt waargenomen.

 

Heel wat moderne woningen beschikken over een slechte akoestiek

 

Een nieuwe woning kan dan wel uitstekend thermisch geïsoleerd zijn, daarom zit het nog niet goed met de akoestiek. Het goede nieuws is, dat dit met wandpanelen, scheidingswanden en akoestiek panelen makkelijk op te lossen valt. Moderne woningen zijn strak en ogen mooi, maar dit is vaak minder goed voor de akoestiek. Een moderne woning klinkt al snel kil en leeg. Met akoestische isolatie pak je dit aan. De isolatiematerialen absorberen de geluidstrillingen wat voor een veel aangenamere klank zorgt.

 

Waar kun je akoestische panelen inzetten?

 

Er zijn heel wat ruimtes waar akoestische isolatie wordt ingezet. Denk maar aan de woonkamer, waar akoestische isolatie vaak wordt verwerkt in spanplafonds. Maar ook in hobbykamers, slaapkamers en in kantoren wordt vaak met akoestische panelen gewerkt. Vaak gaat het om houten wandpanelen of andere types scheidingswanden. De mogelijkheden zijn enorm, maar let op, er zit vaak een groot kwaliteitsverschil tussen de verschillende oplossingen.

 

Bij Brukomtegel zorgen we voor de juiste akoestiek

 

Ben je op zoek naar designpanelen om jouw akoestiek naar een hoger niveau te tillen? Dan helpen we je graag verder. Bij Brukomtegel hebben we stijlvolle wandpanelen die ingezet kunnen worden als plafond, muur of als scheidingswand. De 4 kleuren van onze panelen matchen met elke stijl van woning, zijn betaalbaar en robuust. Reken op een perfecte afwerking en een uitstekende geluidsdemping. Onze lichte panelen zijn bovendien duurzaam gefabriceerd en vallen makkelijk te plaatsen. Meer weten over onze akoestische panelen? Kom langs in de showroom, onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

 

Ontdek hier ons gamma: https://bit.ly/3GeTMHr