Parket Onderhoud - Hoe uw geoliede parketvloer het best onderhouden?

Eerste behandeling met WOCA Onderhoudspasta – Groot Onderhoud

 

How to do... Fabrieksgeoliede vloeren moeten na plaatsing onmiddellijk een extra oliebehandeling krijgen. Door deze behandeling wordt het oppervlak optimaal verzadigd en daardoor slijtvaster. Wij raden aan om in drukbelopen ruimtes te kiezen voor de WOCA Onderhoudspasta. In ruimtes zoals slaapkamers, waar de gebruiksintensiteit veel lager ligt, is een behandeling met WOCA Olie Conditioner voldoende.

 

Groot Onderhoud

Onderhoudspasta wordt ook gebruikt voor het opfrissen van houten oppervlakken, waarbij de vloer altijd eerst met intensiefreiniger wordt schoongemaakt. (Verwijderen van oude zeeplagen). Opfrissen kan ook plaatselijk gebeuren. De verwerking kan handmatig of (bij grotere oppervlakken) machinaal worden uitgevoerd.

Reinigen bij Groot Onderhoud

Parket Reinigen bij Groot OnderhoudMeng 125 ml Intensiefreiniger in 5 l lauw water. Laat, indien nodig, de oplossing kortstondig inwerken om vuil op te lossen. Gebruik bij zware vervuiling een sterkere concentratie. Schrob handmatig met een polierblok/scrubbie-set of machinaal met een pad onder de éénschijfsmachine bij zeer vuile oppervlakken. Droogdweilen met een wringmop/ dweil of waterstofzuiger. Herhaal dit indien de vloer zeer vuil is. Tip: Werk altijd met twee emmers – één met de mix van intensiefreiniger en water en één met zuiver spoelwater. (Laat de vloer gedurende minstens 8 uur drogen. De vloer moet volledig droog zijn.)

 

Pasta aanbrengen

Manueel: Plaats 1 à 2 repen van ca. 10 cm. en wrijf deze in.

Machinaal: Breng 1e maal pasta rechtstreeks aan op de polierpad (bloemtekening) en wrijf deze in. Vervolgens wordt de pasta per reep van 10 cm. op de vloer aangebracht.

Inwrijven

Het is belangrijk dat de Onderhoudspasta zorgvuldig in het hout gewreven wordt. Blijf wrijven tot het hout verzadigd lijkt (zijdematte glans) en het oppervlak er gelijkmatig uitziet. Voor grote oppervlakken wordt het gebruik van een éénschijfsmachine aanbevolen.

Droogwrijven

De vloer met katoenen doeken droogwrijven, alvorens het volgende af te werken vloeroppervlak te behandelen. De vloer mag er niet nat uitzien en na het inwrijven mag er geen overtollige pasta achterblijven op het oppervlak. Werk stapsgewijs verder tot de hele vloer afgewerkt is. Hoe meer men opwrijft, hoe beter het resultaat. Na 24 uur mag de vloer voorzichtig in gebruik genomen worden. Na minimaal 48 uur wordt de vloer onderhouden met WOCA Natuurzeep.