Gerectificeerde tegels?

Wanneer je op zoek bent naar keramische tegels komt vaak gerectificeerde tegel  naarvoor als eigenschap. Maar wat wil dit eingelijk zeggen?

Een gerectificeerde tegel is een tegel die wordt gezaag op een exacte maat. Hierdoor zijn de boorden recht afgezaagd zodat de tegel met een zeer smalle voeg kan worden geplaatst. Dit heeft als voordeel dat de tegel als het ware één eenheid krijgt, zeker met aangepaste kleurvoeg. Dit zorgt voor een strakker uiterlijk, ideaal dus voor moderne interieurs. Deze tegel wordt overigens het meest gekozen voor woonkamer.

 

 Naturale                                Gerectificeerd

naturale_afwerking_Keramische_tegel      gerectificeerde_tegel

In tegenstelling tot 'naturale' tegels worden gerectificeerde tegels na het productieproces nog behandeld. Ze worden bijgeslepen, gezaagd zodat de tegels exact hetzelfde formaat hebben.

Gerectificeerde tegels kunnen hierdoor bijna naast elkaar worden geplaatst, waardoor de voeg zeer fijn is. De nadruk wordt dus echt gelegd op de tegelvloer en niet op de voegen.

 

Tips bij het plaatsen

Bij het plaatsen van een gerectificeerde tegel is het aanbevolen om een voeg van 2 à 3 mm aan te houden. Plaats de tegels  nooit “koud” tegen elkaar (zonder enige voeg). Een gladde ondergrond is tevens noodzakelijk voor een perfect uitgevoerd tegelwerk.

Wens je gerectifieerde tegels voor jouw project? Ontdek hier ons gamma of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze interieuradviseurs en bekijk jouw gekozen tegel in jouw ruimte met onze gratis Virtual Reality service.