Betekenis van product icoontjes

gerectifieerde tegelGerectificeerde keramische tegel is een tegel met recht gezaagde kanten. Na de productie komen keramische tegels met licht afgeronde kanten uit de oven, 'naturale' genoemd. Voordeel is dat deze tegels met een fijne voeg van 2mm wordt geplaatst.

alleen geschikt als vloerPlaatsing enkel mogelijk als vloer,
niet als wand. 

wandtegelPlaatsing enkel mogelijk als wandtegel.
Niet geschikt als vloer.

geschikt als vloertegel en wandtegelPlaatsing van deze producten mag zowel op vloer als op wand. Meestal gaat dit om keramische tegels die kwalitatief voor beide kunnen dienen.

vorstvrije tegel, bruikbaar als terrastegel of zwembadtegelVorstvrije tegel die zonder problemen als terrastegel of zwembad afwerking mag worden gebruikt.

antislip, deze tegel mag gebruikt worden als terrastegel of zwembadtegelDeze tegel heeft een bepaalde antislip graad die wordt uitgedrukt in R-waarden van R9 tem R13. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de antislip. Vooral nuttig bij terrastegels en zwembadafwerking. 

ondehoudsvriendelijke vloerDit materiaal is door zijn structuur of kleurvariatie onderhoudsvriendelijk.

kleurvariatie bij tegelsGeen kleurvariatie.

kleurvariatie twee bij keramische tegelsLichte kleurvaratie. De kleur van de tegels is in principe uniform met enige schakeringen in vergelijkbare tonen. 

kleurvariatie drie bij keramische tegelsMatige kleurvariatieHet product heeft opzettelijk een matige variatie in de schaduwwerking, die het gevolg is van het oorspronkelijke graan of de dooradering van de natuurlijke materialen, of is geproduceerd om vintage effecten, een verouderd uiterlijk of een bepaalde textuur te suggereren.

kleurvariatie vier bij keramische tegelsAanzienlijke en hoogste kleurvariatie. De evidente contrasten worden gebruikt om de natuurlijke en culturele referenties weer te geven die de collecties hebben geïnspireerd. 

 

eu-ecolabelProduct geproduceerd volgens strenge milieuvoorschriften. Dit komt neer op een selectie keramische tegels, waarvan de producent drager is van het EU Ecolabel. Koopt u tegels met dit label, kan u bij Brukomtegel betalen met Ecocheques.