Blog /

Blauwsteen tegels - Op zoek naar een unieke tegel in blauwsteenlook?

Dernière mise à jour le


Er zijn heel wat Italiaanse en Spaanse tegel fabrikanten die een poging wagen om de Belgische blauwe natuursteen te imiteren. Na lang zoeken presenteren we jullie de perfecte imitatie van Belgisch blauwsteen die tot in de kleinste details werd ontworpen. Je ontdekt er de kleine schelpjes in, de onregelmatige bruine en witte vlekjes en dit alles in drie soorten afwerkingen net zoals bij  natuurlijke blauwstenen.

 keramisch_blauwsteen_tegel

Soorten afwerkingen:

 

Gerectificeerd

De boorden zijn als het ware recht afgesneden zodat de plaatsing kan gebeuren met een zeer fijne voeg van 1 a 2mm.

Naturale:

Hier werden geen extra bewerkingen gedaan aan de tegel.

Verouderd:

Hier zijn de boorden gekarteld, zodat de blauwsteen tegel een verouderd effect krijgt die perfect in een landelijke of ‘Flamant’ stijl ruimte past. Het oppervlak van deze tegel is precies zoals een vloer die al jaren werd gebruikt en als het ware versleten lijkt.

keramisch_blauwsteen_tegel

Plaatsing:

Plaatsing van deze tegel gebeurd met flexibele tegellijm op een chape ondergrond. Wij raden u aan om de gepaste voegkleur te nemen zodat u tot het perfect resultaat komt.

 

Voordelen:

Keramische tegels hebben als voordeel t.o.v. natuursteen dat ze onderhoudsvriendelijk, kras- en vlekbestendig zijn en duurzaam. Vermits deze keramische tegel het Ecolabel draagt is hij dus ook ecologisch beter dan het ontginnen van de natuur.

 

Formaten:

Deze tegel is beschikbaar in 3 formaten: 60x60cm, 45x90cm en grootformaat  90x90cm. Naast de vloertegels zijn er 3 soorten mozaïek die gebruikt kunnen worden als spatwand in de keuken of in douches, etc.

keramisch_blauwsteen_tegel_mozaiek keramisch_blauwsteen_tegel_mozaiek    keramisch_blauwsteen_tegel_mozaiek

keramisch_blauwsteen_tegel 

Infinity:

Met de identieke terrastegel in 2cm dik is het dus mogelijk om het Infinity Concept mogelijk te maken.

 

Uniek:

Wat uniek is aan deze blauwsteen is dat er geen enkel tegel hetzelfde is. Je zal dus nooit hetzelfde schelpje of vlekje op dezelfde plaats terugvinden. De hoog technologische productie methode van deze tegel is crème de la crème van de tegelindustrie.

Deze blauwsteen tegel kan ook gecombineerd worden met natuurlijk of keramisch parket.

 keramisch_blauwsteen_tegel

Benieuwd hoe deze unieke blauwsteen tegel in jouw woning er zou uitzien? Maak hier een vrijblijvende afspraak om het eindresultaat in Virtual Reality te komen bekijken.