Blog /

Steen strips in natuursteen: ideaal om een accent te leggen als wandtegel.

Laatste update op


Natuursteen strips als accent muur?

Deze natuursteen strips komen prachtig tot hun recht in je badkamer, keuken, of woonkamer, alsook in Wellness centers of hotels. De plaatsing is eenvoudig en betaalbaar omdat de steen strips al op "plaketten" zijn bevestigd. Dat maakt ze even gebruiksvriendelijk als elke andere keramische wandtegel.

 

Wat zijn natuursteen strips eigenlijk?

Het Brukomtegel steenstrip gamma bestaat voor 100% uit wat de natuur ons geeft zoals kwartsiet, leisteen en graniet. Deze strips worden gekapt uit grote blokken natuursteen, verzaagd en met hun vlakke achtergrond zorgvuldig op speciale plaketten gekleefd.

 

Mag elke strip ook buiten?

Deze strips zijn vorstbestendig en mogen buiten worden geplaatst. Let wel op, want leisteen kan af en toe roestvorming veroorzaken.

 

Plaatsing van tegels steen strips.

Steeds plaatsen met een flexibele tegellijm. Deze tegels zijn recht gezaagd, waardoor ze niet gevoegd hoeven te worden. We raden aan na plaatsing de steen strips af te borstelen om de meeste schilfers te verwijderen. Omdat deze steen strips van natuursteen zijn en dus werkelijk natuurruw gekapt zijn, is het mogelijke dat ze later een beetje afschilferen.

Deze natuursteen strips mogen in principe in een inloopdouche worden geplaatst, maar wij raden dit niet aan om verschillende redenen. Eerst en vooral worden deze strips geplaatst zonder voegsel, dus ‘koud’ tegen elkaar waarbij (douche) water er gemakkelijker kan doordringen. Wanneer in uw gemeente het water veel kalk bevat (en u geen ontkalker heeft) kan dit na verloop van tijd zijn sporen nalaten. Keramische tegel strips kunnen hier wel een oplossing bieden.

 

 Wat bepaalt de prijs?

De marktprijs van natuursteen, het formaat en vooral de dikte van de natuursteen. 1,5 à 2cm dik geven het beste 3D-effect. Muur strips kunnen ook dunner zijn en dus goedkoper.

Brukomtegel koopt deze natuursteen strips per container in, zodat we de scherpe prijzen in onze showroom steeds kunnen garanderen.

Ontdek hier ons gamma steen strips.