Blog /

Ontkoppelingsmat nodig voor keramische tegels op vloerverwarming? Vergeet het maar!

Laatste update op


Tot op heden moest bij plaatsing van tegels op vloerverwarming of lange keramisch parket tegels steeds een ontkoppelingsmat worden verlijmd om scheuren en barsten tegen te gaan.

Dit behoord door productie van een nieuwe poeder tegellijm tot het verleden. Omnicol PL200 is zeer geschikt voor het lijmen van dunne en groot formaat tegels, keramische parkettegels in (wild)verband op verwarmde vloeren.

Bij gebruik van de buttering-floating methode (dubbele verlijming) zijn de verbruiken hoger. De achterkant van de tegel kan men als ondergrond beschouwen. Met de vlakke kant van de spaan is het verbruik ca. 1,5 kg per mm/m² hoger.

Deze tegellijm is iets duurder in aankoop, maar als je de ontkoppelingsmat alsook een flexibele tegellijm optelt wordt de plaatsing een pak goedkoper.

 

Neem nu je moet 100 m2 keramisch parkettegel verlijmen. We doen dit met de butter-floating methode (dus dubbele verlijming op tegel en ondergrond)

  1. Je gebruikt een degelijke ontkoppelingsmat, als flexibele tegellijm:

-+ 15€             per vierkante meter ontkoppelingsmat

-+ 2,75€          per vierkante meter tegellijm nodig voor verlijming ontkoppelingsmat met een lijmkam van 4x4mm 2.61kg/m2

-+ 6,25€ /m2  per vierkante meter tegellijm nodig voor betegeling keramisch tegels 8kg (dubbele verlijming) met lijmkam 10x10mm

 

TOTAAL= 1500€ +  275€ + 625€ = 2400€ voor 100m2 = 24€/m2

 

  1. Met Omnicol PL200

-+ 6,25€ /m2 Tegellijm nodig voor betegeling keramisch tegels 8kg (dubbele verlijming) met lijmkam 10x10mm

 

TOTAAL = 1960€ voor 100m2 = 19,6€/m2

  

Een verschil dus van -+ 440€, wat overkomt met een korting van -+ 22%. En dit zonder de werkuren van de tegelzetter geteld die eigenlijk dubbel werk moet leveren bij plaatsing van de ontkoppellingsmat.

Bij een dubbele verlijming (floating buttering) wordt de mortellijm (van type C2 bij tegels met een zeer groot formaat) eerst uitgesmeerd op de ondergrond (floating) om nadien met een vlakke tegelspaan of verkamd aangebracht te worden op de legzijde van de tegel (buttering).

 

Producteigenschappen kan u terugvinden op de productpagina hieronder.

Deze tegellijm kan u aankopen via deze link

Wanneer u deze blog heeft gelezen kan via onze kortingcode TEGELLIJM10 nog extra korting ontvangen van 10%, zo wordt uw winst nog hoger.

 

 Meer informatie kan u aanvragen via info@brukomtegel.be

 

 

Benieuwd naar ons aanbod Ontkoppelingsmat?

Bekijk collectie

Nood aan nuttige tips?

Maak een afspraak voor gratis advies

Neem contact op