Blog
Ontkoppelingsmat

Ontkoppelingsmat

Keramisch parket plaatsen op vloerverwarming.

Omdat keramisch parket meestal op 1/3 van de plank wordt geplaatst resulteert dit in het feit dat de voegen niet recht overeenkomen. Bij vloerverwarming moeten voegen van de vloertegels recht op recht zijn om scheurvorming te voorkomen. Ook bij verschillende formaat tegels waarbij de voegen onregelmatig zijn, gecombineerd met vloerverwarming dient een ontkoppelingsmat te worden geplaatst.

ontkoppelingsmat

Je kan dit probleem oplossen door onder de vloertegel een ontkoppelingsmat te plaatsen. Het woord verklaart zelf zijn doel. De mat zal de bewegingen van de chape ontkoppelen t.o.v. de tegel. Anders dan bij de meeste ontkoppelingsmatten dienen er uitzettingsvoegen te worden geplaatst. Vraag meer uitleg aan onze interieuradviseurs. 

 

Kenmerkende producteigenschappen

  • Voor op werkende vloeren, verse beton of cementdek (chape) en vloerverwarming.
  • Voorkomt scheurvorming in het tegeloppervlak ten gevolge van scheurvorming in de ondergrond tot 2 mm voegbreedte!
  • Geringe dikte van slechts 0,87 mm.
  • Alleen binnen verwerken, in zowel droge als vocht belaste ruimten

 

Benodigdheden

Plaats de ontkoppelingsmat SC met behulp van tegellijm PL85 omnicem poedertegellijmen met behulp van een 4x4 mm lijmkamvertanding.

Brukomtegel adviseert de mat van binnen naar buiten toe glad te strijken, overtollig lijm, luchtbellen en kreuken te verwijderen met een vlakke spaan zodat een contactoppervlak van 100% ontstaat. Géén scherp gereedschap gebruiken.

Daarna dient een droogtijd van 24u gerespecteerd te worden.

Heeft u vragen of wenst u een offerte contacteer ons hier.