Blog /

Metrotegels: een trendy tegel voor je badkamer of keuken!

Laatste update op


De Metrotegel 

De metrotegel is weer terug van nooit-helemaal-weggeweest! Ook bekend onder de namen biseautétegel, bloktegel of facettegel is deze keramische muurtegel opnieuw erg gewild in elk interieur. Hij past perfect in een moderne, retro of rustieke ruimte — en dus ook in jouw tegelproject!

Plaatsing kan op verschillende manieren gebeuren: halfsteens, recht boven elkaar, in visgraatpatroon. Daarnaast bestaat hij in een scala van kleuren en afwerkingen. Er is een metrotegel voor iedere smaak en iedere stijl.

Geschiedenis

Het ontstaan van facettegels is niet echt duidelijk terug te vinden, maar het zou rond einde van de 19e eeuw zijn. Men begon deze decoratieve tegel eerst en vooral te gebruiken als gevelsteen. Later ook in bakkers, slagerijen, viswinkels, etc. wanneer hygiëne belangrijker werd. Ook metrostations, die vaak donker en vuil waren in die tijd, kregen met het glanzend witte oppervlak een net uitzicht. Deze stations werden ook ruimer en cleaner omdat het licht weerkaatste op de biseautétegels.

 

Voordelen van metrotegels

  • Gemakkelijk in onderhoud, denk aan spatwanden van keukens.
  • Verruimt: vooral de witte en andere lichte kleuren vergroten de ruimte.
  • Plaatsing van de tegels is gemakkelijk, omdat de afschuining er steeds is.
  • Water-, vlek en hittebestendig.

 

Het aanbod

Het aanbod metrotegels is zeer ruim: mat of blinkend, groot kleurpallet, verschillende formaten, allemaal met de typische afgeschuinde randen.

Brukomtegel biedt een ruime keuze aan facettegels, waarbij een witte glanzende 10x20cm  reeds aan 9,99€ per m2 incl. btw.

Nieuw in ons online aanbod zijn de Omgekeerd metrotegels, waarbij de facetten langs de binnenkant van de tegel staan. 

Heeft u vragen of dit artikel, of wenst u een afspraak voor gratis VR-beleving van jouw project met metrotegels? Contacteer ons hier