Blog /

Meerlagig parket: 10 goede redenen om voor veelzijdige en betrouwbare meerlagenparket te kiezen

Laatste update op


De warme uitstraling van een houten vloer vinden we allemaal geweldig maar hoe kies je jouw vloer uit alle mogelijkheden? Hierbij alvast 10 goede redenen om voor veelzijdige en betrouwbare meerlagenparket te kiezen:

 

 

  1.  Meerlagenparket is STABIEL en het best bestand tegen vervorming    

Hout leeft, reageert op vochtigheid en past zich dus aan bij wisselende temperaturen. Massieve houten vloeren (uit één laag en dus geen meerlagenparket) zal op den duur vervormen onder invloed van een wisselend binnenklimaat en het voortdurende krimpen en uitzetten van het hout.

Meerlagenparket is speciaal ontworpen om die natuurlijke beweging van het hout, en dus ook de vervorming, zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is dit type parketvloer samengesteld uit twee of meer lagen hout. De toplaag van edelhout wordt immers onder hoge druk kruiselings verlijmd op een gestabiliseerde onderlaag. Het gevolg daarvan is dat de spanningen die kunnen ontstaan bij verschillen in relatieve luchtvochtigheid opgevangen worden. Na correcte plaatsing in gezonde woningen beweegt dit type vloer nauwelijks, ook na jaren gebruik.

 

  1.  Meerlagen parket is ideaal voor zowel NIEUWBOUW als RENOVATIE   

Een meerlagenparketvloer is uiteraard geschikt voor toepassing in nieuwbouwwoningen, maar levert ook de beste resultaten op voor renovatieprojecten. Bij verbouwingen plaatst men parket vaak bovenop een bestaande vloer en dan is het belangrijk dat de hoogteverschillen niet te groot worden. Meerlagenparket is daarom verkrijgbaar in verschillende vloerdiktes die perfect afgestemd kunnen worden in functie van de totale vloerhoogte en/of de hoogte van de chape. 

 

  1.  Meerlagenparket is DUURZAAM   

De toplaag van de meeste meerlaagse parketvloeren kan na verloop van tijd herschuurd worden. Als na een aantal jaar je smaak verandert, of als je de kamer in een nieuw kleedje steekt, hoef je dus geen nieuwe vloer te plaatsen. Je kan de planken gewoon opschuren en een nieuwe afwerking geven. Zo gaat je vloer dus zeer lang mee.   

 

  1.  Meerlagenparket is gemakkelijk ZELF TE PLAATSEN     

Een vakman staat natuurlijk garant voor een zorgeloze plaatsing en een goede opvolging qua onderhoud van je vloer. Maar een goed geïnformeerde klusser kan het ook zelf. Om de plaatsing nog makkelijk te maken, zijn sommige vloeren zelfs voorzien van een kliksysteem, zoals bij laminaatvloeren.  
Hou er wel rekening mee dat je werkt met een levend materiaal. Lees zorgvuldig de plaatsingsinstructies voor je aan de slag gaat en volg ze nauwkeurig.    

 

  1.  Meerlagenparket is OVERAL IN HUIS te gebruiken        

Wil je een meerlagenparket in de keuken of de badkamer? Dat is uiteraard mogelijk, als je je goed informeert en later bewust met je parketvloer omspringt. Vraag zeker vooraf raad aan een parketspecialist: die gaat na of de ruimte en de ondergrond geschikt zijn. Hij zal je ook adviseren over welke beschermende onderhoudslaag je moet aanbrengen om de vloer te verzegelen. Zorg er in vochtige ruimtes voor dat de vloer niet te nat wordt en droog vochtige vlekken goed na. Zo kan het water niet in de vloer of tussen de voegen dringen. 

 

  1.  Meerlagenparket is MILIEUVRIENDELIJK en gemaakt met respect voor de natuur

Bij meerlagenparket is de toplaag gemaakt van het beste edelhout, zoals eik of tropisch hardhout. Voor de stabiliserende verstevigingslagen wordt gebruik gemaakt van houtsoorten die sneller aangroeien. Daardoor garanderen onze leveranciers dat de impact op de natuur en het milieu zo klein mogelijk blijft.

 

  1.  Meerlagenparket biedt UITGEBREIDE KEUZE    

Meerlagig parket bestaat niet alleen in verschillende diktes, maar ook in verschillende breedtes, die vaak met elkaar te combineren zijn. Bovendien zijn er voor elk van de verschillende houtsoorten en houtsorteringen tal van prachtige behandelingen en afwerkingen mogelijk. Het resultaat varieert van zeer strakke designvloeren over tijdloos modern tot vloeren met klassieke landelijke charme. Keuze te over, aangepast aan iedere stijl. Je Brukomtegel interieuradviseur kan je inspireren en zeer bekwaam begeleiden bij je zoektocht naar de perfecte parketvloer.

 

  1.  Meerlagenparket is GEMAKKELIJK TE ONDERHOUDEN

Als u een paar eenvoudige regels in acht neemt over bescherming, reiniging en onderhoud, zal je nog langer genieten van het wonderlijke hout en blijft uw parket als nieuw.
Bij je Brukomtegel interieuradviseur kan je, naast algemene verzorgingstips, voor iedere parketvloer een gepersonaliseerde onderhoudsfiche vragen.

    

  1. Meerlagenparket is er ook voor een BEPERKT BUDGET

En tenslotte, meerlaags parket is er voor ieder budget en in verschillende prijsklassen. Die zijn telkens een perfecte weerspiegeling van de kwaliteiten en afwerkingsbehandelingen van iedere parketvloer. Ook voor dit stuk van je vloerproject kan jouw Brukomtegel interieuradviseur je de juiste info geven.

 

Ontdek hier ons aanbod meerlagenparket.