Blog /

Keramisch parket: #5 nieuwste trends

Laatste update op


Parket is een natuur product aanwezig in heel wat Belgische interieurs. Vooral eiken parket vind je terug in woonkamers, slaapkamers, orangerie of privé burelen. Een parket vloer is warm aan de voeten, heeft een gezellige uitstraling en gemakkelijk te combineren.

Natuurlijk parket heeft ook zijn nadelen. Naast krassen en vlekken van bijvoorbeeld stoelen die worden verschoven of frisdrank die wordt gemorst is er ook het feit dat parket zich aanpast aan de temperatuur en luchtvochtigheid. Dit kan scheuren en spanning in de vloer met zich meebrengen.

Dankzij de nieuwste digitale technologie zijn keramische houtlook tegels bijna niet te onderscheiden van natuurlijk parket. Parketvloer in hout blijft het origineel en kan niet worden vervangen door ieder ander product. Maar een degelijk keramische houtlook tegel komt dicht tegen het origineel, met zijn voor- en nadelen. Nadeel van keramisch parket is het feit dat de tegel koud aanvoelt en niet de ‘geschiedenis’ van de tijd meedraagt. Voordeel van een keramisch parket imitatie is dan weer dat het gemakkelijk onderhoud én kras- & vlekbestendig is. Het nadeel van keramisch parket dat het koud aanvoelt kan dan weer opgevangen worden (elektrische) vloerverwarming.

 

Trend #01 Strak keramisch parket

Keramische houtlook tegels zonder ‘knopen’ waarbij de ‘planken’ egaal van kleur zijn, strak en elegant.

keramisch_parket_modern

 

Trend #02 Brede planken

Luxe natuurlijk parket vloeren zijn breed, tot wel 25 cm. Deze trend heeft zich doorgezet naar de keramische vorm.

 keramisch_parket_met_extra_brede_planken

Trend #03 Lange planken

Zoals bij natuurlijk parket hebben houtlook tegels ook steeds meer langere ‘planken’ tot wel 200 cm lang.

keramisch_parket_lange_planken

 

Trend #04 Scandinavische look

Withouten vloeren maken een ruimte luchtig, groot, ‘clean’ en ruim. Daarenboven zorgt een witte (keramische) vloer ervoor dat de nadruk komt te liggen op andere elementen zoals bijzondere meubelstukken of decoraties. Deze witte houtlook tegels zijn meestal wit geolied of hebben soms een verweerde look.

 keramisch_parket_scandinavion_look

 

Trend #05 Versailles parket

Niet voor elk interieur, maar daarom niet onbelangrijk. Versailles parket is een knappe luxe kasteelvloer met een unieke plankenpatroon.

parket_versailles_keramische_tegel

 

Interesse in de nieuwste keramisch parket trends? Ontdek hier ons gamma keramisch parket.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze blog? Stel ze  via info@brukomtegel.be of contacteer ons via onze facebookpagina.

Nood aan nuttige tips? Maak hier een afspraak voor gratis advies.