Blog /

Garagevloer: waar moet je op letten?

Laatste update op


"Garagevloer? Goh, nog niet echt aan gedacht..."

Dat horen we vaak: niet zo belangrijk. En toch! Garagetegels hoeven niet duur te zijn maar een goede garagevloer moet wel aan volgende voorwaarden voldoen.

Garage vloertegels

  • in de massa gekleurd
  • niet poreus
  • makkelijk in onderhoud

Waar moet je op letten?

Eerst en vooral het absorptievermogen van de tegel. Dat wordt aangeduid met de Europese Norm ISO 10545-14. Dit is belangrijk om te zien of er snel vlekken van bijvoorbeeld olie kunnen voorkomen.

Bandensporen zijn moeilijk te verwijderen van bepaalde tegels. De rubber (of andere producten) die blijft zitten op het oppervlak wordt o.a. vermeld in de Europese Norm ISO 10545-13.

Ook de keuze van de kleur is van belang, nl op zeer donkere kleuren zie je meer vuil en stof dan op lichte kleuren.

Technische fiche

Wil je zeker zijn dat de tegel geschikt is als garagetegel? Vraag dan een technische fiche die aangeeft of de tegel geschikt als garage vloer.

Plinten

Plinten voor een garage vloer zijn meestal versneden uit dezelfde vloer. Dit heeft als voordeel dat de plinten dezelfde kleur, dezelfde lengte hebben als de garage vloertegel. Brukomtegel raadt aan om te kiezen voor een plintenmachine omdat die een exact resultaat garandeert: elke plint heeft precies dezelfde afmetingen. Maar ook je vloerder kan met zijn (manuele) tegelsnijmachine tegels tot plinten versnijden.

Prijs

Een degelijke garagetegel kan je bij Brukomtegel verkrijgen vanaf 9,99€ per vierkante meter, inclusief 21% BTW. Ontdek hier ons aanbod garagetegels.