Blog /

Jouw nieuwe vloer begint met een moodboard

Laatste update op


Bouwen en renoveren begint meestal bij een architect. Die verzorgt de plannen en tekeningen — de technische kant van je project. Maar van je huis een thuis maken, dat zit hem in de afwerking. Bijvoorbeeld, om maar een willekeurig voorbeeld te geven, jouw zelfgekozen vloer ;-)

Vloerbekleding bepaalt voor een groot stuk de stijl van uw thuis. Bovendien is het niet iets dat je elk jaar vernieuwt. Om er een vloer van te maken waar jij van houdt, raadt Brukomtegel aan om een moodboard te maken.

 

Een moodboard?

Inderdaad, een moodboard. Dat is een verzameling foto’s en ideeën die je inspireren voor jouw project. Kijk rondom je wanneer je uit eten gaat, bij vrienden afspreekt, gaat winkelen … overal zie je wel iets dat je kan bekoren qua inrichting, qua stijl, qua afwerking. En dan is de boodschap foto’s nemen. Veel foto’s nemen.

Vul deze verzameling foto’s aan met afbeeldingen van het internet of uit folders. Alle andere ideeën kan je er gewoon in woorden bij schrijven, zoals bvb. “open haard, parket, witte sofa”.

Ook is het handig om per kamer een afzonderlijk moodboard te maken.

 

Wie wil, kan met al het verzamelde materiaal aan de slag om een soort collage te maken. Zo komt het gevoel dat je in jouw nieuwe ruimte wil, al voor een stukje tot leven.

 

Brukomtegel helpt je graag bij het samenstellen van een moodboard én nadien bij het maken van een passende keuze voor jouw project. Kan je in alle beelden, ideeën geen samenhang brengen? Geen nood. Brukomtegel heeft zijn medewerkers opgeleid tot interieurconsulenten die je niet alleen helpen bij de keuze van je tegels, parket of laminaat maar je ook ideeën geven qua decoratie, verf, enz….

Maak hiervoor even een afspraak, zodat we niet gestoord worden bij het ontwerp van jouw woning.