Blog /

De trends in badkamer tegels in 2022

Laatste update op


Op zoek naar nieuwe muurbekleding voor de badkamer? Of misschien wil je wel nieuwe tegels kopen voor de badkamervloer? Met de volgende trends kun je alvast rekening houden bij het kiezen van je badkamer tegels. Van wandtegels tot vloertegels: wij zorgen voor de badkamer tegels inspiratie.

 

Trend 1 l Tegelplaten in beton-, marmer of natuursteenlook

Natuurlijke materialen en tinten zijn helemaal in en dat merk je ook aan de badkamer tegels en muurbekleding. Zeker in grote formaten gaan wandtegels als zoete broodjes over de toonbank. En denk bij grote badkamer tegels ook maar echt aan groot. Formaten tot 320 x 120 cm zijn mogelijk. Een wandbekleding waar je niet naast kan kijken dus. Natuursteenlook, marmerlook of meer te vinden voor een betonlook. Tegels kopen met een natuurlijke uitstraling was nog nooit zo populair. Vooral uitgesproken keramische marmer is dé trend van dit jaar.

 tegelplaat_keramische_XXL_tegels

terrazzo_teges_badkamer

ral_kleuren_badkamertegels

keramisch_marmerlook_combineren_keramisch_parket_badkamer

Trend 2 l Retro wandtegels

Alles komt terug en dat is bij badkamer tegels niet anders. Kleine wandtegels - al dan niet met motief- maar steevast in een kleurrijke mix zijn een trend. Denk roze, wijnrood, blauw en groen. Van hexagoon tot langwerpig en vierkant, de patronen kunnen niet onstuimig genoeg. Zelfs mixen en matchen met de tegels in je badkamer is mogelijk. Afwerken doe je het geheel met een rond boortje om tot de perfecte afwerking te komen.

groene_wandtegels_badkamer_retrotegel

hexagoon_wandtegels_roze_badkamer

retro_tegels_badkamer

Trend 3 l Combineren

Waarom zou je het bij één type wandtegels houden in je badkamer? Het combineren van verschillende keramische badkamer tegels is helemaal in. Denk aan marmeren tegels als wandtegel en keramisch parket op de vloer. Unieke combinaties vormen de uitdaging. Op Pinterest en Instagram kun je alvast heel wat badkamer tegel inspiratie opdoen.

keramisch_marmerlook_gecombineerd_betonlook_parketlook_badkamer

keramisch_blauwsteen_combineren_keramisch_houtlook_tegel_badkamer

Trend 4 l Vinyl als badkamervloer

Vinyl is terug van eigenlijk nooit helemaal weggeweest. Vinyl tegels voor de badkamer vallen makkelijk te onderhouden en vormen een heuse blikvanger. Parket- of tegellook? Je zegt het maar, de voordelen van vinyl blijven steeds behouden. Bij Brukomtegel hebben we ontzettend slijtvaste vinyl voor de badkamer. Kom zeker de mogelijkheden van vinyl eens ontdekken.

 click_vinyl_parket_look_badkamer

vinyl_vloer_badkamer

Trend 5 l Terrazzo vloer- en wandtegels

Nog wat sfeer in je badkamer? Terrazzo badkamer tegels veroveren steeds meer badkamers. Logisch je ziet er amper tot geen vlekken op, de tegels zijn slijtvast en verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Duurzaamheid ten top en dat is de dag van vandaag belangrijker dan ook, ook voor badkamer tegels.

 terrazzo_wandtegel_vloertegel_badkamer

terrazzo_vloer_badkamer

Trend 6 l Kraanwerk in goud en/of zwart

Akkoord kraanwerk heeft weinig te maken met tegels kopen, maar weet dat je je badkamer tegels kunt matchen met kraanwerk in goud en/of zwart. Gouden of zwart kraanwerk geeft je badkamer een luxueuze uitstraling. Matchen met bijvoorbeeld de lampen en/of wandbekleding is aangewezen.

Kom vandaag nog langs en laat een 3D-tekening maken

Nieuwe badkamer tegels kopen? Bij Brukomtegel voorzien we een 3D-tekening zodat je meteen een beeld krijgt van het uiteindelijke resultaat.  Deze tekening is vrijblijvend en dus volkomen gratis. Ontdek onze ruime collectie badkamer tegels online of kom ons muurbekleding en wandbekleding bekijken in de toonzaal.

VR_badkamer_tegels_brukomtegel