Blog /

Zin in een terrasje? Dé terrastegel trends van 2022

Laatste update op


Ga je een terras aanleggen, dan kun je rekening houden met de terrastegel trends. Elk jaar duiken er wel nieuwe trends op. Uiteraard is smaak persoonlijk, dus leg deze trends in terrastegels gerust naar je neer bij leggen van tegels op je terras. Met plezier geven we je deze terras inspiratie mee!

 

Trend 1 l Indoor en outdoor tegels gelijk aan elkaar

 terrastegel_keramisch_beton_100x100_cm_brukomtegel

Terrastegels die in elkaar overlopen zijn al langer een trend, maar dit jaar zijn ze nog prominenter aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een keramische terrastegel in betonlook die zowel binnen als buiten ligt. Een 60x60 cm keramische betonlook tegel, buiten met antislip, is daarvoor perfect geschikt. Binnen en buiten lopen op deze manier in elkaar over, waardoor je de ruimte optisch vergroot. Deze stijl geeft meerwaarde aan je woning en zorgt bovendien voor een uniforme en strakke uitstraling. Deze aanpak werkt het beste bij grote terrastegels.

 zwembad_keramische_tegels_XXL-100x100_cm_brukomtegel

tegels_zwembad_brukomtegel

Trend 2 l XXL-formaten voor binnen en buiten

 

Grote terrastegels zijn vandaag de dag helemaal ingeburgerd. Grote formaten kunnen trouwens zowel gebruikt worden als binnen- of buitentegels. Houten terrastegels of keramische terrastegels, Brukomtegel heeft een uitzonderlijk uitgebreid aanbod aan grote terrastegels. Bovendien heb je qua stijl niet alleen een ruime keuze, ook aan formaten geen gebrek. Van 120x120 cm (het grootste formaat) tot keramisch parket van 40x120 cm en nog veel meer.

 terrastegels_jacuzzi_keramisch_betonlook_brukomtegel

Tip!
Wist je dat XXL-terrastegels ook op tegeldragers geplaatst kunnen worden? Je bekomt dan eigenlijk een zwevend terras of een verhoogd terras.

 

Verlijm je liever je terrastegels op de vaste ondergrond? Ook dat is perfect mogelijk met ons eigen TILELEVEL, tegelnivelleersysteem. Makkelijk te plaatsen en bruikbaar voor terrastegels met 1 cm dikte.

 

Trend 3 l Keramische tegels met patroon

Niets mis met een effen keramische terrastegel, maar tegels met patroon zijn het helemaal dit jaar. Patroon terrastegels vormen een blikvanger in je tuin en bij Brukomtegel heb je de keuze uit een grote waaier aan prachtige patronen. Een patroon creëren kan perfect met een keramische betontegel of keramisch parket. Deze terrastegels zijn gemakkelijk in onderhoud, kras- en vlekbestendig en vallen makkelijk te combineren met andere terrastegels. Je kunt immers het patroon als accent gebruiken op je terras.

 patroontegels_terrastegels_60x60_cm_terras

patroontegel_zwart_wit_terrastegel_brukomtegel

terrastegels_patroontegels_brukomtegel

Weet dat we bij Brukomtegel graag met je meedenken en thuis zijn in heel wat patronen. We werken graag mee jouw terras ideeën mee uit.

 

Trend 4 l Keramische metaallook tegels voor het terras

 terrastegel_keramisch_metallook_tegel_90x90_cm_brukomtegel

Niet enkel binnen vormt metaal een trend, ook voor buiten breken de keramische metaallook tegels door. Deze keramische terrastegels geven een strakke look aan je terras. Heel wat restaurants opteren voor deze tegels voor hun buitenterras.

 terrastegel_keramisch_metallook_90x90_cm_brukomtegel

Trend 5 l Terrastegels in houtlook in plaats van parket

 

Hout op het terras, bijvoorbeeld bankirai is mooi, maar het is ook ontzettend onderhoudsintensief en gevoelig aan slijtage. Keramische parketlook tegels hebben dezelfde uitstraling, maar vallen veel makkelijker te onderhouden. Bovendien kunnen deze terrastegels veel beter tegen vlekken, waardoor ongelukjes geen ramp vormen. Houten tegels voor het terras vallen ook makkelijk te plaatsen. Ze kunnen verlijmd worden, maar net zo makkelijk ga je voor een zwevend terras of een verhoogd terras.

 terrastegel_in_keramisch_parket_30x120_cm_terras_brukomtegel

keramisch_parket_tegel_30x120_cm_brukomtegel

Ontdek alle trends bij Brukomtegel

De laatste nieuwe trends in terrastegels ontdekken en terras inspiratie opdoen? Bekijk een gedeelte van onze terrastegels online of kom naar onze toonzaal om het volledige gamma te ontdekken. Daar vind je trouwens sinds kort ons volledig nieuwe terraspark, boordevol terrastegels in alle mogelijke formaten.