Blog /

De expressieve kracht van hout.

Laatste update op


Parketvloer, maar dan in de vorm van keramisch parket is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse interieurs én ook niet als buiten vloer.  Keramisch parket zijn tegels die worden geproduceerd alsof het een houten planken vloer is, zonder de nadelen van een houten vloer. Deze houtlook tegels kunnen zowel binnen worden gebruikt, alsook als terrastegels, wat een infinity project waarbij de binnen tegels gewoon worden doorgeplaatst op het terras of zwembad zonder dat het houtlook tegeldesign wijzigt. Dit gamma behoort dus tot ons Brukomtegel IN-OUT programma.

keramisch_parket_in_badkamer

Parket als badkamer vloer wordt niet aangeraden door de hoge vochtigheidsgraad waardoor een keramisch parket wel een mooie alternatief is. Dé trend voor wandtegels in de badkamer met keramisch parket wordt steeds belangrijker, daarom heeft Brukomtegel een aantal nieuwe collecties van de keramische tegel opgenomen in zijn aanbod. Die keramisch parkettegel is ideaal om bijvoorbeeld te plaatsen in een (inloop)douche.

 keramiscparket_badkamer

Nieuw collectie

Deze nieuwe collectie keramische parket is gebaseerd op ruwe, verweerde parket vloeren vanuit het hoge noorden die perfect passen in minimalistische Europese interieurs die warmte en authenticiteit weergeven. Een heel expressieve houtlook tegel met iets zwaardere knopen en opvallende spinten.

Er zijn 4 kleuren beschikbaar in naturale gerectificeerde afwerking, brown, gold, beige en gerookt. De 2 formaten zijn 20x120 cm en 26x200 cm met een dikte respectievelijk van 9 en 7 mm als vloeren voor binnen alsook 20x120 cm als terrastegels met een dikte van 2 cm. Dit geeft je de mogelijkheid om het infinify gevoel te creëren door binnen en op terras dezelfde tegel te plaatsen, met dezelfde afmetingen en design, maar met een verschillende dikte en anti-slip waarde

 

Heb je een nieuwbouw of verbouwing?  Kom naar onze toonzaal voor gratis VR-beleving met de door jou gekozen tegel. Wat moet je doen? Breng je plan met alle afmetingen mee en zorgen ervoor dat je in je toekomstige ruimte wandelt op de gekozen vloer.

 

 keramisch_parket_xxl_26x200_cm

 

Kleuren

Deze collectie bestaat uit vier verschillende kleuren:

keramisch_parket_nordik_wood

 

Kwaliteit & Design

Deze Italiaanse tegels heeft een kleurvariatie V2, wat betekend dat er een kleine kleurvariatie is tussen de verschillende tegels. Qua design is dit een topper, vermits er 24 verschillende patronen heeft zodat de tegels heel natuurlijk overkomen.

Deze keramisch parket tegels hebben het Auto-Leveling Systeem, wat de plaatsing vergemakkelijkt.

keramisch_parkettegel_keuken 

Plinten, accessoires

Er werd ook gedacht aan de randafwerking waarbij elke kleur zijn eigen plint afwerking heeft. Formaat 7 cm hoogte op dezelfde lengte als de tegel, zodat ze perfect aansluiten op de designtegels. Uiteraard zijn er ook de volledige accessoires zoals keramisch mozaïek en  traptreden beschikbaar, alsook zwembadboorden en afwatering elementen.

 

In welk interieur komen deze parkettegels het best tot hun recht?

Brukomtegel heeft deze tegels opgenomen in het aanbod omdat ze zowel in een Scandinavisch, hedendaags als een minimalistisch interieur thuis horen. Het expressieve karakter van de tegel kan perfect gecombineerd worden met andere keramische tegels, zoals keramisch beton, keramisch natuursteen of blauwsteen.

Denkt u echt ‘out of the box’? Een expressieve keramisch parket vloer met zacht roze geschilderde muren. (één van de trendkleuren dit jaar)

 keramisch_parket_badkamer

Voordelen

Zeer onderhoudsvriendelijk

Je ziet er weinig ‘vuil’ op omdat de tegel redelijk gestructureerd is.

Gemakkelijk (zelf) te plaatsen door identieke dikte en formaat van de tegel.

Kras- en vlekbestendig, kleurvast  en duurzaam

Mag in natte ruimtes zoals (inloop)douche, als wandtegel in de badkamer

Plaatsing met een fijne voeg van 1 mm dik voor een perfect resultaat.

Je hoeft de tegel niet te schuren of te oliën zoals bij natuurlijk parket

Plaatsing op vloerverwarming is mogelijk, mits het volgen van de juiste plaatsingsvoorwaarden. Informeer je hier.

 

Nadelen

Zonder vloerverwarming voelt de tegel koud aan

Natuurlijk parket leeft en toont dat ook in de loop van de jaren. Dit ga je nooit hebben met keramisch parketvloeren.

keramisch_parket_kachel

Plaatsing

Als vloertegel zijn er drie plaatsingsmogelijkheden: recht op recht, 1/3 geschrankt, ½ geschrankt. Voor een perfecte plaatsing van deze parkettegels raden wij het tegel nivelleersysteem Tilelevel aan. TileLevel zorgt ervoor dat op een eenvoudige en doeltreffende wijze de keramische parket tegels werkelijk vlak kan plaatsen. Bovendien zorgt het nivelleersysteem ervoor dat de tegels op hun plaats blijven tijdens het droogproces met een dan gegarandeerd vlak en strak resultaat.

 

Zelf tegels plaatsen? Wat heb ik nodig?

 • Flexibele tegellijm
 • Tegelvoegsel , aangepast aan de kleur van de tegel (kleurenvoegsel)
 • Silycone in kleur van het kleurenvoegsel
 • Tegel nivelleersysteem
 • Tegelprofiel
 • Cementsluier verwijderaar
 • Tegelzet materiaal:
  • Tegelsnijder
  • Lijmkam
  • Voegspaan
  • Emmer
  • Spons
  • Rubber hamer

 

 

Jaarlijks onderhoud

Afhankelijk van het beloop, aard van leven raden we aan om de keramisch tegel jaarlijks te ontvetten. Dit doe je het best met Lifhofin KF Intensiefreiniger. Voordeel hiervan is dat de tegel steeds proper lijkt, geen vervelende voetsporen of dergelijke door het laagje vet dat anders op de tegel blijft kleven.

 keramisch_parket_badkamer

 

Onderhoud

Onderhouden van deze keramisch parket tegels kan eenvoudigweg met een ontvettend product. Wij raden hiervoor Lithofin KF Onderhoudsreinigier aan.

Wat zeer belangrijk is om een 3-tal weken na het plaatsen en voegen, de keramisch parket tegels ontdaan worden van cementsluier. Cementsluier krijg je wanneer er na het voegen voegsel blijft kleven op de tegels die een soort film geeft op het oppervlak. Dit is normaal, omdat de meeste voegsel waterdicht zijn, dus extra kleverig. Deze cementsluier verwijder je het best met Lithofin KF Cementsluier.

 

Moodboard(s)

 

 moodboard_keramisch_parketlook_tegel

 moodboard_keramisch_parketlook_tegel

 

Prijzen

Deze kan u terugvinden op onze productpagina voor keramisch parket

Heeft u vragen of opmerkingen over deze blog, stel ze via info@brukomtegel.be of via onze facebook pagina.

​