Blog /

Carrara marmer : Tijdloze elegantie zowel natuursteen als keramisch

Laatste update op


Carrara is een stad in het noorden van Toscane, Italië in de provincie Massa-Carrara. Deze stad staat vooral bekend om zijn marmergroeven, een 300-tal die actief marmer voortbrengen. Marmer groeven stammen uit de tijd van de Romeinen en zijn daarmee de oudste industrieterreinen in de wereld die nog ontgonnen worden.

carrara

In het stadje Carrara kan je enkele musea vinden alsook marmerwerkplaatsen waar de technieken van marmerverwerking wordt getoond.

Brukomtegel is gespecialiseerd in keramische versies van Carrara. Zo hebben we wandtegels, vloertegels en tegelplaten in Carrara natuursteenlook. Carrara is tijdloos en kan dus zowat ieder interieur worden opgenomen. Meestal als wandtegel in badkamer, toilet of keuken, maar het kan ook gebruikt worden als vloertegel.

Wandtegels & Mozaïeken: Onze Carrara collectie bestaat uit metrotegels, blinkende en matte muurtegels o.a. in formaten 7,5x15, 7,5x30.

carrara

Vloertegels: Het aanbod keramische vloertegels in Carrara look bestaat o.a. uit formaten 60x60, 60x120 en visgraatpatroon of hexagoon.

carrarra_vloertegel_visgraat

Tegelplaten: Dé nieuwste trend in Carrara tegels zijn tegelplaten die zowel als vloer- en wandtegel kunnen worden geplaatst.

keramische_tegelplaten_carrara

Ons aanbod: ontdek het hier