Blog /

ACO: Denk je eraan om een nieuw terrasvloer aan te leggen? Hoe zit dat met de waterafvoer?

Geplaats op


ACO Euroline Discreet Inox

Als je een terras wil plaatsen in tegels of natuursteen heb je altijd een afwatering nodig voor afvoer overtollig water. Meestal gebeurd die afwerking met roosters, wat niet onmiddellijk een fijne afwerking heeft. Daarom werkt Brukomtegel met ACO producten zoals de Euroline Discreet in inox, waarbij enkel de fijne sleuf zichtbaar is bovenaan. Op die sleuf kan je trouwens blootvoets lopen, door zijn perfecte afwerking. De vrije inloopbreedte van de sleuf is slechts 1cm, wat voldoende is voor een efficiënte afvoer van het kuis- of hemelwater.

 ACO_afvoergoot

Technisch

De goot bestaat uit 2 delen: enerzijds het gootelement zelf, waarop dan het opzetstuk in inox wordt geplaatst. Er is een opzetstuk van 5,3cm hoog beschikbaar, met een vrije sleufhoogte van 4cm wat de totale inbouwhoogte van 10,8cm geeft. Een tweede opzetstuk heeft iets meer vrijehoogte van 6,5cm.

De aansluiting op riolering verloopt horizontaal via een eindplaat met uitloop. Een verticale aansluiting is ook mogelijk mits een knock-out voorvormig in het gootelement ter hoogte van het toegangsluik te verwijderen.

 

Onderhoudsvriendelijk

In beide hoogten zijn er gootelementen beschikbaar waarop een opzetstuk ligt met een toegangsluik. Die houden de gootlijn perfect inspecteer- en reinigbaar. De plaatsing van een toegangsluik gebeurd aan het begin en uiteinde van de gootlijn.

Ontdek hier ons ACO aanbod.